Aroganță. Gălățeanul Eugen Durbacă face declarații spumoase. „Eu l-aș fi bătut pe babalâcul de Biden!” PAMFLET

Aroganță. Gălățeanul Eugen Durbacă face declarații spumoase. „Eu l-aș fi bătut pe babalâcul de Biden!” PAMFLET
Iată un afiș mai nimerit al evenimentului din SUA: Durbacă vs. Biden, ambii de 77 de ani
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Primarul care a schimbat fața Galațiului, cosmetizând-o cu garaje, susține că l-ar fi umilit în alegerile americane pe Joe Biden, despre care spune că, în jumătate de secol de politică, n-a fost în stare să-și ridice măcar o benzinărie pe numele său.

Temerarul de la Dunăre

Alegerile pentru desemnarea celui mai puternic om al planetei, căci despre asta e vorba în scrutinul desfășurat o dată la patru ani în Statele Unite ale Americii, trezesc emoții nebănuite. Se vorbește mult, se fac pariuri și comentarii diverse, se strică amiciții de o viață, însă nu oricine se poate bate cu pumnul în piept că ar fi putut rescrie istoria, dacă soarta l-ar fi găsit pe tărâm american. Unul dintre acești temerari este Eugen Durbacă, fost primar în două mandate al Galațiului, parlamentar "fără număr" și un veritabil guru pentru câțiva concitadini urcați fără busolă pe eșichier.

Confruntarea decisivă, la TVG

Pagina de pamflet a "Vieții libere" l-a contactat pe cel alintat Durby chiar în ziua în care Donald Trump și Joe Biden trăiau la intensitate maximă veștile venite de la urne, cei doi fiind considerați succesiv favoriți la cel mai râvnit fotoliu din galaxie. Durbacă, 77 de ani, încă parlamentar român, n-a dorit inițial să comenteze meciul de peste Ocean, scuzându-se că are treburi mai importante de făcut. "Ce să vă zic, măi copii? E o joacă duelul ăla dintre Donald și Joe, îmi aduc aminte de marele meu duel cu Dumitru Nicolae, Dumnezeu să-l odihnească. Ăla meci de box, nu panarama asta făcută pe la televiziunile corupte din America. Noi am avut confruntarea decisivă la TV Galați, a fost show!", ne-a povestit ex-edilul-șef.

Se crede mai vioi și decât Trump

I-am gâdilat orgoliul și a continuat: "Păi, frate, cum să te bată babalâcul ăla de Biden, care mi-e leat, dar e cam dus, nu prea-i mai merge bibilica?! Nu mă așteptam ca Trump să piardă, eu l-aș fi făcut varză pe ăsta, pe... cum îi zice? Așa, Biden". L-am întrebat dacă are și argumente care să-i susțină ipoteza, iar Giani, o altă poreclă a tătucului garajelor din Galați, n-a stat pe gânduri. "Măi frate, Biden ăsta n-a fost în stare, în aproape 50 de ani de când e în politică, să-și facă o benzinărie sau să dea numele unui parc dintr-un municipiu, așa cum am reușit eu. Ca să nu mai amintesc de garaje, în treaba asta am centură neagră. Cred că-l tăvăleam și pe Trump, sunt mai vioi decât amândoi", a adăugat energic Durbacă.

Garaj Kapoor

Pamflet în versuri

SFARĂ de Submarin Cosorescu

Eu - corcitură-ntâmplătoare şi tributar al nesimţirii,

ajuns la vârf prin păcăleală, călcând pe doliuri şi cadavre,

scuipând pe vis, pe rugăciune, pe ţărna patriei - dau sfară:

sunt secătură mondială, gunoi de lux, stăpân pe javre,

jeg de partid, de stat, de forum, păduche lat (cu aroganţă),

păduche lung (fără ruşine), sfânt aliat cu fariseul,

nu are nimeni ce să-mi facă, nu poate nimeni să m-alunge

nici cu ciomagul, nici cu sila şi nici măcar cu DDT-ul!

Eu - surogat al înmulţirii fără obraz şi chibzuinţă -

dau sfară-n toată-mpărăţia lui nea Tândală (Greaţă-vodă):

sunt şarlatanul pus pe lista pe care-o studiază chiorii

când vin să-şi cate perspectiva în clasa mea gasteropodă!

Galațiul în imagini

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

Alte remarci ale lui Durby. Nu l-ar fi luat pe Picu elector

* Personaj cu state vechi în politica gălățeană, Durbacă este de părere că noul președinte al Americii nu l-ar putea domina la niciun capitol. "Eu am avut și televiziune. Ăsta care nu mai știe ce a făcut ieri este susținut de toată media americană, dar nu-s trusturile lui. Păi, asta-i vreo șmecherie? Să ai seara chef să te autoinviți la propria televiziune, doar așa arăți cât ești de tare. Întrebați-l pe Florin Pâslaru!", comentează deputatul umanist.

* De asemenea, fostul întâi gospodar al urbei crede că și-ar fi eclipsat și un contracandidat mai tânăr. "Nu mai zic nimic de acest Joe, că el nu mai poate nimic. Eu, în schimb, tot mai pot să mai zâmbesc unei doamne, dacă înțelegeți unde bat. Am 77 de ani... Dar n-are rost să mă laud eu. Chiar nu știu de ce n-am mai candidat la Primărie. Oare de ce i-am lăsat pe copilașii ăia? Sunt ca strănepoții mei", i-a boscorodit taica Eugen.

* Am vrut să aflăm dacă americanul Eugen Durbacă și-ar fi desemnat electori și din rândul politicienilor de la Dunărea de Jos și a ezitat: "Da, pe Bogdan Ciucă l-aș fi luat, e băiat de încredere, poate și pe Picu Roman... De fapt, nu, Picu m-ar fi trădat, indiferent de adversarul meu. Stați așa, nu dați asta la ziar, nu? Ca să nu se supere, nu de alta. E supărăcios, doar îl știți." 

Durback in business

Pucheanu îl copiază pe Bolojan

Exemplul dat de Ilie Bolojan, noul președinte al Consiliului Județului Bihor, de a goli organigrama instituției pe care o conduce (n.r. - a disponibilizat 50 la sută din personal), va fi preluat și de primarul municipiului Galați. Ionuț Pucheanu, reales pe 27 septembrie, susține că va da afară orice persoană care are originile în județul Bihor. "Domnul Bolojan, pe care tot îl lăudați, a trimis în șomaj doar bihoreni. Nu am dreptate? La fel voi face și eu: care e din Oradea, adio și n-am cuvinte!", a explicat edilul-șef.

Edilul-chef

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1424 ori Ultima modificare Vineri, 06 Noiembrie 2020 14:12