Guvernul vrea să prelungească subvenționarea șomajului tehnic

Guvernul vrea să prelungească subvenționarea șomajului tehnic
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Având în vedere evoluția situației epidemiologice din România și în condițiile în care o parte din țările Uniunii Europene introduc restricții care vor afecta relațiile economice și dintre state, Guvernul vrea să prelungească, și pentru prima jumătate a anului viitor, sprijinul financiar al statului pentru cei cu activitatea afectată de măsurile luate din cauza răspândirii COVID-19, măsuri care, deocamdată, sunt prevăzute a se acorda până la sfârșitul acestui an.

Astfel, Guvernul va adopta în următoarea perioadă o ordonanță, aflată momentan în stadiul de proiect, prin care va prelungi până la 30 iunie 2021 sprijinul pentru șomajul tehnic și pentru profesioniști. Este vorba despre ajutorul cu indemnizațiile de șomaj tehnic pentru activitățile suspendate în baza Ordonanțelor de Urgență 30 și 120 din 2020, dar și despre indemnizațiile pentru profesioniștii cu activitatea întreruptă în baza OUG 30/2020.

Indemnizația de șomaj tehnic este de 75% din salariul brut, însă statul subvenționează cel mult 75% din câștigul salarial mediu brut. Indemnizațiile pentru profesioniști sunt, de asemenea, în cuantum de 75% din câștigul salarial mediu brut.

Citit 1400 ori Ultima modificare Joi, 05 Noiembrie 2020 21:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.