Trăiască şi înflorească capitalismul!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Lectură publică în Berlin: Scriitorul Filip Florian citeşte astăzi, 15 aprilie, din romanul sau „Degete mici”, la Reprezentanţa Comisiei Europene din Berlin, în cadrul seriei „Europa Literară”.

* Premiere româneşti în Norvegia: O suită de evenimente menite să impulsioneze cooperarea româno - norvegiană prin identificarea de noi oportunităţi de afaceri între companiile din cele două ţări membre ale Spaţiului Economic European este prevăzută să se desfăşoare la Oslo în perioada 22 - 23 aprilie.

* Dezbaterea „Coridoarele puterii”: Fundaţia Raţiu/Centrul Cultural Român din Londra organizează luni, 19 aprilie, în intervalul orar 19:00 - 21:00, în cadrul programului Culture Power Presentation, o discuţie sub titulatura „Coridoarele puterii”, susţinută de Răzvan Orăşanu şi moderată de Dr Mike Phillips, scriitor, istoric şi curator britanic.

Răzvan Orăşanu, în prezent editorialist la Ziarul Financiar şi Capital, a absolvit London School of Economics and Political Science din Londra, şi a ocupat funcţia de preşedinte AVAS şi cea de consilier de stat în cadrul Cancelariei Primului Ministru.

* Artist Talk la ICR Stockholm: În cadrul programului expoziţiei There Is No Alternative, va avea loc astăzi, la sediul Institutului Cultural Român de la Stockholm, o discuţie între artiştii Mona Vatamanu & Florin Tudor şi curatorul Mats Stjernstedt.

Vatamanu şi Tudor participă la expoziţia There Is No Alternative cu lucrarea Trăiască şi înflorească capitalismul! Mats Stjernsted este director al Index - The Swedish Contemporary Art Foundation din Stockholm şi a colaborat cu diferite instituţii de artă din nordul şi estul Europei.

Lucrările prezentate abordează teme precum căderea regimurilor comuniste, recenta criză bancară şi financiară sau relaţia problematică între capitalism şi ideea de libertate.

Folosind mijloace de exprimare artistică variate, de la performance şi film la text şi desene, artiştii din expoziţie cercetează felul în care este reprezentată revitalizarea încrederii în individualism şi în capitalismul global, şi cum pot influenţa aceste reprezentări stilul nostru de viaţă, modul în care producem cultură sau felul în care percepem istoria. Expoziţia este deschisă până pe 16 mai.

Citit 724 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.