Amendă din prima, pentru lipsa noilor case de marcat

Amendă din prima, pentru lipsa noilor case de marcat
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Începând din 8 ianuarie, lipsa noilor case de marcat cu jurnal electronic nu va mai fi iertată și nici trecută cu vederea. Nedotarea firmelor cu noile case de marcat va fi sancționată din prima, cu amendă și suspendarea temporară a activității. Iar amenzile nu sunt deloc mici, ele vor fi cuprinse între 8.000 și 10.000 de lei.

Site-ul avocatnet.ro scrie că, deși autoritățile au evitat să sancționeze drastic companiile, achizițiile și instalările aparatelor cu jurnal electronic nu sunt făcute într-un ritm mai alert. Asta în contextul în care termenele oficiale pentru dotarea cu casele noi de marcat oricum au expirat de multă vreme și firmele ar fi trebuit să se grăbească. Practic, 1 septembrie 2018 a fost termenul final de conformare pentru firmele mari și medii, în timp ce 1 noiembrie 2018 a fost termenul final de conformare pentru firmele mici. Potrivit informațiilor furnizate de Ministerul Finanțelor, până acum s-au instalat puțin peste 550.000 de aparate de marcat cu jurnal electronic, dintr-un total estimat de circa 750.000.

Măsura prin care autoritățile elimină această contravenție de pe lista celor iertate la prima abatere apare în HG 1027/2020, publicată în Monitorul Oficial la începutul lunii decembrie.

Procesul de conectare a caselor de marcat cu jurnal electronic la sistemul național de monitorizare al Fiscului a început pe 1 iulie 2020. Firmele își pot recupera indirect costurile cu casele de marcat cumpărate și puse în funcțiune din 2018 și până acum.

Citit 1233 ori Ultima modificare Duminică, 20 Decembrie 2020 11:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.