Inspecțiile fiscale, mai transparente

Inspecțiile fiscale, mai transparente
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ordinul președintelui ANAF nr. 4077/2020, prin care s-a aprobat Procedura de întocmire, avizare și aprobare a raportului de inspecție fiscală, a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 1210/11.12.2020, informează ANAF.

Actul normativ reglementează procedura de lucru internă a organelor de inspecție fiscală și îi responsabilizează pe funcționarii publici implicați în această activitate, în vederea asigurării transparentizării activității de inspecție fiscală.

De asemenea, sunt reglementate și situațiile în care apar divergențe între organele fiscale în stabilirea corectă a stării de fapt fiscale la un contribuabil verificat, precum și modalitatea de soluționare a acestora, prin consensul opiniilor între reprezentanţii echipei de inspecţie fiscală, şeful de serviciu şi conducătorul activităţii de inspecţie fiscală.

Prin aplicarea procedurii de întocmire, avizare și aprobare a raportului de inspecție fiscală, prevazută în ordinul menționat, efectul scontat este de creștere a calității actului de inspecție fiscală, consideră ANAF.

Citit 1056 ori Ultima modificare Duminică, 20 Decembrie 2020 11:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.