Mai bine de jumătate dintre angajaţii din învăţământ nu vor să se vaccineze anti Covid

Mai bine de jumătate dintre angajaţii din învăţământ nu vor să se vaccineze anti Covid
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Într-un sondaj efectuat de Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret“, 56,3 la sută dintre profesori au răspuns că nu sunt de acord să se vaccineze împotriva COVID-19, în timp ce 43,2 la sută spun că își doresc să revină la școală și să predea față în față înainte de începerea campaniei de vaccinare. Sondajul a fost realizat 13.356 de profesori, în perioada 16 - 21 decembrie.

Sondajul mai arată că 41,4 la sută dintre cadrele didactice consideră că reluarea cursurilor ar trebui să aibă loc după finalizarea campaniei de vaccinare la nivel național.

În jur de 70 la sută dintre angajaţii unităţilor de învăţământ sunt de părere că lecţiile ar trebui să se desfăşoare faţă în faţă. 73,1 la sută din cei care au răspuns la chestionar doresc redeschiderea grădinițelor; 75,7 la sută doresc ca elevii din clasele pregătitoare și I-IV să revină în clase; 70,6 la sută sunt pentru redeschiderea școlilor pentru elevii claselor V-VIII; 69,4 la sută au răspuns că vor redeschiderea liceelor și școlilor profesionale.

Chestionarul a fost distribuit online de membrii Federaţiei Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret", deoarece în ianuarie urmează să înceapă campania de vaccinare şi în România, în prima etapă vor intra cadrele medicale, urmând ca în etapa a doua să fie cuprinși și angajații din sistemul de învățământ.

Citit 1576 ori Ultima modificare Marți, 22 Decembrie 2020 12:00

4 comentarii

 • postat de Adrian
  Miercuri, 23 Decembrie 2020 01:20
  89.39.81.***
  Pai parca vaccinarea era voluntara nu? Acum sunt demonizati cei ce nu vor? Daca vaccinul nu garanteaza ca nu pot transmite virusul atunci la ce bun? Si ce facem cu lipsa testele efectelor adverse?
  0
  2
  Raportează
 • postat de Tudor V
  Marți, 22 Decembrie 2020 23:21
  89.136.0.***
  Acesta este nivelul de educatie si informare al celor ce ne educa! Dar si al informarii din Facebook de la negationisti si persoane care nu au citit o carte sau un curs, beneficiind de fabricile de diplome din ultimi 30 de ani! Respect dascalilor educati si cu nivelul de inteligenta testat si dovedit de rezultatele copiilor, care prin eforturile depuse nu mai fac necesara meditatia suplimentara!
  4
  4
  Raportează
 • postat de vreau sa ma vaccinez
  Marți, 22 Decembrie 2020 19:34
  90.95.146.***
  Rezultatele testelor PISA 2019. România, pe locul 50 în topul țărilor OECD.
  Rezultate dezastruoase pentru România la ultimele teste PISA. România se află pe locul 50 în rândul țărilor care au participat la testele PISA, sub media europeană în ceea ce privește performanța elevilor la citire, matematică și științe.

  Mai exact, media europeană la citire este de 487 de puncte, la matematică este de 489 de puncte și la la științe tot de 489 de puncte. România a obținut 428 de puncte la citire, 430 la matematică și 426 la științe. Potrivit datelor OECD, este vorba de o scădere cu 6 puncte la citire, 14 puncte la matematică și 9 puncte la științe față de rezultatele publicate în 2015.
  De altfel, România este printre cele trei țări OECD unde rezultatele elevilor la matematică au scăzut dramatic în patru ani, mai arată datele.

  Estonia este țara care s-a clasat cel mai bine la rezultatele PISA de anul acesta, urmată de Canada, Finlanda, Irlanda, Coreea de Sud, Polonia, Suedia, Noua Zeelandă, Statele Unite și Marea Britanie. Acestea sunt țările de pe primele 10 locuri la testele PISA 2019.
  4
  2
  Raportează
 • postat de poate mai vor un spor pentru vaccin
  Marți, 22 Decembrie 2020 12:55
  90.95.146.***
  toata lumea aplauda eroismul celor din invatamint de multi ani..... in afara faptului ca au reusit sa fie aparati de un sindicat supertare ce a folosit intotdeauna santajul fata de pregatirea copiilor, gen "inghetam anul daca nu ne dati'", 'nu incheiem mediile daca nu ne dati'","nu organizam bac-ul daca nu ne dati" ei nu au demonstrat cu nimic ca ar merita ceea ce cer. sint campioni la cereri de cresteri de salarii, sporuri, bani peste bani dar ei dovedesc ca sint slabi pregatiti sa invete copiii in actualele conditii.... sint atitea luni de restrictii; la capacitatea lor intelectuala de ce nu au fost in stare sa invete sa predea profesional on-line? de asta nu vor ca nu stiu si mai e si mai usor intr-o sala de copii adormiti si unde nimeni nu stie ce fel de lectii se fac? dupa aia ce faci? chemi la meditatii cu usa zavorita. pina cind personalul din invatamint nu doveste ca merita stima, respectul societatii, salariile foarte mari in raport cu numarul de ore de munca in comparatie cu cei ce platesc bani buni la bugetul statului nu cred ca trebuie apriori sa ne aplecam in fata lor ca sint dascali. la toate aprecierile europene, mondiale sintem pe ultimile locuri privind calitatea invatamintului. copiii sint prosti, parintii sint dezinteresati sau profesorii stau sub umbrela sindicatului si ii doare fix in cot de calitatea prestatiilor profesionale dar ei cer mereu bani....eu cred ca profesorii ce nu vor sa se vaccineze ar trebui sa nu mai aiba drept de practica in sali cu elevi. chiar sint dascali?
  6
  10
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.