Mai bine de jumătate dintre angajaţii din învăţământ nu vor să se vaccineze anti Covid

Mai bine de jumătate dintre angajaţii din învăţământ nu vor să se vaccineze anti Covid
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Într-un sondaj efectuat de Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret“, 56,3 la sută dintre profesori au răspuns că nu sunt de acord să se vaccineze împotriva COVID-19, în timp ce 43,2 la sută spun că își doresc să revină la școală și să predea față în față înainte de începerea campaniei de vaccinare. Sondajul a fost realizat 13.356 de profesori, în perioada 16 - 21 decembrie.

Sondajul mai arată că 41,4 la sută dintre cadrele didactice consideră că reluarea cursurilor ar trebui să aibă loc după finalizarea campaniei de vaccinare la nivel național.

În jur de 70 la sută dintre angajaţii unităţilor de învăţământ sunt de părere că lecţiile ar trebui să se desfăşoare faţă în faţă. 73,1 la sută din cei care au răspuns la chestionar doresc redeschiderea grădinițelor; 75,7 la sută doresc ca elevii din clasele pregătitoare și I-IV să revină în clase; 70,6 la sută sunt pentru redeschiderea școlilor pentru elevii claselor V-VIII; 69,4 la sută au răspuns că vor redeschiderea liceelor și școlilor profesionale.

Chestionarul a fost distribuit online de membrii Federaţiei Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret", deoarece în ianuarie urmează să înceapă campania de vaccinare şi în România, în prima etapă vor intra cadrele medicale, urmând ca în etapa a doua să fie cuprinși și angajații din sistemul de învățământ.

Citit 1784 ori Ultima modificare Marți, 22 Decembrie 2020 12:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.