Coşmarul mamei măcelărite de soţ

Coşmarul mamei măcelărite de soţ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Bărbatul care a nenorocit-o îi telefonează acum, la Reanimare * A vrut să intre peste ea, în salon, dar personalul medical l-a împiedicat * Acelaşi bărbat a mers acasă şi le-a distrus documentele de identitate fetelor sale în vârstă de 2 şi, respectiv, 3 ani * Protecţia Copilului a preluat, momentan, copii, care asistaseră la înjunghierea mamei şi a bunicii * Soţul va fi cercetat pentru tentativă de omor * „Vreau să facă puşcărie pe viaţă”, spune Elena Oană, de pe patul de spital *

Necazurile care au potopit-o, la doar 26 de ani, pe Elena Oană din Furcenii Noi nu se dau duse nicicum! În weekend, soţul orbit de gelozie a înjunghiat-o pe la spate.

Prea puţin i-a păsat bărbatului că femeia îi adusese deja pe lume doi copii, că peste cel mult patru luni avea să îl nască pe al treilea şi că pur şi simplu nu îi mai suporta bătăile.

Turbat parcă, a înfipt cuţitul nebuneşte mai întâi în soacra sa, apoi în soţie, secţionându-i acesteia din urmă  măduva spinării şi condamnând-o, într-o singură secundă,  la o viaţă întreagă în scaunul cu rotile.

Dacă femeia rănită va putea sau nu să ducă sarcina la bun sfârşit, nu se ştie, deocamdată.

„Când o sună, ea începe să tremure!”

„M-a şi sunat soţul pe telefonul mobil”, a declarat ieri dimineaţă Elena Oană, de pe patul de spital.

„A vrut să-mi spună nu ştiu ce, dar nici nu l-am ascultat, i-am închis. Vreau să facă puşcărie pe viaţă pentru ce mi-a făcut”, încheie femeia.

Alături de ea se afla Ana Ciubotaru, o femeie în vârstă din sat, venită să îi mai aline suferinţa.

„Să îl închidă mamă, spune femeia, că tare ne mai e frică de el. Cine ştie dacă nu ne face şi nouă la fel.

Aseară, copii plângeau după maică-sa. Şi le-am spus, ˝Nu vreţi să vină tata?˝, ˝Nu˝, mi-au spus amândoi, ˝tata să nu mai vină!˝”.

Detalii suplimentare ne-a oferit directorul de imagine al Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi, dr. Nicolae Bacalbaşa.

„Se află internată în continuare femeia de 26 de ani, mamă a doi copii, însărcinată în luna a cincea, înjunghiată pe la spate de soţ, care băgând cuţitul pe lângă coloana vertebrală i-a secţionat măduva spinării – deci este paralizată de mai sus de brâu în jos”.

„Nu se ştie ce se va întâmpla cu sarcina. Femeia va rămâne în cărucior şi va fi supusă tuturor riscurilor unui paraplegic”.

„Nu ştiu cine o va îngriji. Bărbatul e liber ca pasărea cerului, zburdă şi dă telefoane”.

„Pacienta, când răspunde şi îi aude vocea, se face palidă ca hârtia şi tremură”.

„Se pare că a încercat să intre şi în secţie. Dar telefoane a dat în faţa mea şi am văzut-o pe femeie cum intră în panică”.

„Deci noi suntem ţara tuturor posibilităţilor şi nu America”, a precizat dr. Bacalbaşa.

Masacrul, sub ochii copiilor

Copilele de numai 2 şi 3 ani care au fost martore ale scenelor groaznice în care tatăl le-a mutilat mama şi bunica au fost preluate ieri de o echipă a Protecţiei Copilului.

Deşi cele două fete erau îngrijite de măicuţele din localitatea Furcenii Noi, unde s-a petrecut incidentul, asistenţii au încercat să prevină situaţia nedorită în care tatăl s-ar fi întors după ele.

„Deşi domiciliul părinţilor este în Vrancea, noi le-am luat totuşi pe aceste fetiţe care se aflau la măicuţele din Furceni”.

„Am evitat un conflict pentru că cele două sunt deja speriate şi cel mai important este ca ele să fie în siguranţă. Însă din păcate nu mai au niciun act, pentru că tatăl a distrus totul”.

„Bunica este internată la Spitalul din Tecuci, mama este la Spitalul Clinic de Urgenţă din Galaţi şi niciuna nu este într-o stare prea bună, dar fetele vor rămâne în grija noastră până când femeile îşi vor reveni”.

„Încercăm să le aducem pe linia de plutire, pentru că au asistat la conflictul care a fost în casă. Sunt doi copii sănătoşi, dar speriaţi”, a declarat Manon Cristoloveanu, directoarea Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi.

Tentativă de omor

Ieri, în jurul orei 15,00, am aflat că Oană Florin este deja cercetat şi urmărit penal pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor.

Tot ieri, de la Veronica Dumitrache, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, instituţie în competenţa căreia intră şi soluţionarea cauzei în care este implicat Oană Florin, am aflat că a fost emis actul medico-legal din care reiese că acesta, lovind-şi soţia cu cuţitul, i-a provocat leziuni grave ce i-au pus acesteia viaţa în primejdie.

În aceste condiţii, cercetările, urmărirea penală în cazul acestuia vor fi făcute în sensul săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor.

Iniţial, cazul fusese repartizat Parchetului de pe lângă Judecătoria Tecuci, dar, odată emis actul medico-legal de care am amintit, automat s-a schimbat încadrarea juridică a faptei, de la vătămare corporală gravă la tentativă de omor, dar şi unitatea de parchet ce urmează să soluţioneze cauza – Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Evident, vor urma etapele cunoscute ale cercetării şi urmăririi penale şi, probabil, va fi întocmit şi referatul cu propunerea de arestare preventivă, urmând ca în această chestiune să se pronunţe instanţa de judecată.

Fără să dorim răul nimănui, ni se pare greu de crezut că un om care îşi masacrează familia şi-ar mai putea găsi vreodată un loc potrivit în mijlocul semenilor săi.

Copiii vor fi crescuţi, probabil, de bunica internată acum la Tecuci şi aflată în faza de recuperare, după trauma suferită. Acum vârstnica este singurul sprijin al fetei şi al nepoatelor sale.

Toate vor trebui să înfrunte greutăţile vieţii şi să găsească în sufletele lor puterea să uite sau să ierte, ca să poată merge cumva mai departe.

Gabriel Kolbay, Ştefan Dimitriu, Ana Beliu

Citit 1454 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.