UPDATE – Exclusiv VL. Schimbare la vârful Liberty Galaţi - Bogdan Grecu nu mai este directorul combinatului siderurgic

UPDATE – Exclusiv VL. Schimbare la vârful Liberty Galaţi - Bogdan Grecu nu mai este directorul combinatului siderurgic
Evaluaţi acest articol
(32 voturi)

UPDATE. Conducerea Liberty Galaţi a confirmat, într-o notă internă către angajaţi, că Bogdan Grecu nu mai este directorului combinatului siderurgic.

„Vă informăm că Dl. Bogdan Grecu a decis, în mod voluntar, să se retragă din poziția de Director General al Combinatului, pentru a permite investigației în curs să se desfășoare.

Deocamdată, Dna. Aida Nechifor, Director Financiar și Membru al Comitetului de Conducere al Liberty Galați a fost împuternicită să reprezinte conducerea superioară a Combinatului.

Comitetul de Conducere al Liberty Galați își exprimă determinarea de a continua și accelera proiectele de creștere și modernizare a Combinatului. De asemenea, își menține angajamentul puternic de a se asigura că angajații săi acționează în cadrul unor standarde înalte”, se arată în nota conducerii Liberty Galaţi către angajaţi.


Potrivit unor surse din cadrul Liberty Galaţi, Bogdan Grecu nu mai ocupă funcţia de director general al combinatului siderurgic.

Această schimbare vine în contextul în care, după cum v-am informat în paginile ziarului „Viaţa liberă”, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secţia de combatere corupţiei au dispus efectuarea urmăririi penale față de ex-ministrului Mediului, Costel Alexe, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi instigare la delapidare, precum şi faţă de o  „persoană fizică având funcție de conducere în cadrul unei societăți comerciale cu activitate în siderurgie,  pentru  săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și delapidare”, se arată într-un comunicat de presă al DNA. Potrivit unor surse judiciare, „persoana fizică” în cauză este managerul general al combinatului Liberty Galaţi, Bogdan Grecu.

Costel Alexe este acuzat de DNA că „ar fi pretins, în mod direct, de la o persoană din conducerea unui combinat siderurgic, suspect în cauză, mai multe produse din tablă (tablă cutată, țeavă pătrată, țeavă rectangulară și rulouri de tablă) în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu referitoare la alocarea, cu titlu gratuit, către fabrica respectivă, a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră și la monitorizarea măsurilor luate de această fabrică pentru închiderea unui depozit de deșeuri neconforme  (haldă de zgură)”.

În legătură cu schimbările la vârful conducerii Liberty Galaţi, reprezentanţii combinatului s-au abţinut să comenteze informaţiile apărute. „Nici nu confirmăm, nici nu infirmăm aceste informaţii”, au precizat reprezentanţii Liberty Galaţi pentru „Viaţa liberă”.

În acelaşi timp, situaţia din acest caz, în general, şi în ceea ce-l priveşte pe Bogdan Grecu, în particular, pare a fi mai nuanţată decât pare la prima vedere. De altfel, DNA face precizarea că „efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”. Precizare care, desigur, lasă loc de multe interpretări..

Citit 10838 ori Ultima modificare Joi, 14 Ianuarie 2021 21:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.