Evaluaţi acest articol
(32 voturi)
5 comentarii

UPDATE. Conducerea Liberty Galaţi a confirmat, într-o notă internă către angajaţi, că Bogdan Grecu nu mai este directorului combinatului siderurgic.

„Vă informăm că Dl. Bogdan Grecu a decis, în mod voluntar, să se retragă din poziția de Director General al Combinatului, pentru a permite investigației în curs să se desfășoare.

Deocamdată, Dna. Aida Nechifor, Director Financiar și Membru al Comitetului de Conducere al Liberty Galați a fost împuternicită să reprezinte conducerea superioară a Combinatului.

Comitetul de Conducere al Liberty Galați își exprimă determinarea de a continua și accelera proiectele de creștere și modernizare a Combinatului. De asemenea, își menține angajamentul puternic de a se asigura că angajații săi acționează în cadrul unor standarde înalte”, se arată în nota conducerii Liberty Galaţi către angajaţi.


Potrivit unor surse din cadrul Liberty Galaţi, Bogdan Grecu nu mai ocupă funcţia de director general al combinatului siderurgic.

Această schimbare vine în contextul în care, după cum v-am informat în paginile ziarului „Viaţa liberă”, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secţia de combatere corupţiei au dispus efectuarea urmăririi penale față de ex-ministrului Mediului, Costel Alexe, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi instigare la delapidare, precum şi faţă de o  „persoană fizică având funcție de conducere în cadrul unei societăți comerciale cu activitate în siderurgie,  pentru  săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și delapidare”, se arată într-un comunicat de presă al DNA. Potrivit unor surse judiciare, „persoana fizică” în cauză este managerul general al combinatului Liberty Galaţi, Bogdan Grecu.

Costel Alexe este acuzat de DNA că „ar fi pretins, în mod direct, de la o persoană din conducerea unui combinat siderurgic, suspect în cauză, mai multe produse din tablă (tablă cutată, țeavă pătrată, țeavă rectangulară și rulouri de tablă) în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu referitoare la alocarea, cu titlu gratuit, către fabrica respectivă, a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră și la monitorizarea măsurilor luate de această fabrică pentru închiderea unui depozit de deșeuri neconforme  (haldă de zgură)”.

În legătură cu schimbările la vârful conducerii Liberty Galaţi, reprezentanţii combinatului s-au abţinut să comenteze informaţiile apărute. „Nici nu confirmăm, nici nu infirmăm aceste informaţii”, au precizat reprezentanţii Liberty Galaţi pentru „Viaţa liberă”.

În acelaşi timp, situaţia din acest caz, în general, şi în ceea ce-l priveşte pe Bogdan Grecu, în particular, pare a fi mai nuanţată decât pare la prima vedere. De altfel, DNA face precizarea că „efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”. Precizare care, desigur, lasă loc de multe interpretări..

Citit 8129 ori Ultima modificare Joi, 14 Ianuarie 2021 21:38

5 comentarii

 • postat de Halda de zgură, cu tablă subțire, se ține Joi, 14 Ianuarie 2021 18:06 213.233.88.*** Link la comentariu
  3
  3

  A căzut de fraier, vorba aia din copilărie, ,,ultimul scapă turma" . A venit scadența zilei când halda de zgură trebuia să fie parc de distracții, zonă verde, pădure și zgura, halda, tot acolo. De, halda de zgură, cu tablă subțire, se ține, a făcut și omul, fe au făcut și cei dinainte.

  Raportează
 • postat de Nea Luce Joi, 14 Ianuarie 2021 15:52 86.124.200.*** Link la comentariu
  6
  13

  ..."Saracu nenea haghiu"..Famelie mare, remuneratie mica...Facea si el de o prajitura ( mica si la reducere) pentru doamna si hat, raii astia de la DNA, file-ar anchetele ale naibii sa le fie...Acuma o sa fie nevoit sa fuga in Madagascar, saracu, taman cand e caldura in toi.. Bine, ca de plecat tot pleca din nenorocirea asta de oras mort si poluat pana peste poate, da' spera si el la o Elvetie, Austrie, ceva...mai aproape de Paris, pentru doamna. Rati ai dreacu' cu DNA-urile voastre cu tot..

  Raportează
 • postat de Hermann Joi, 14 Ianuarie 2021 11:44 5.13.211.*** Link la comentariu
  3
  16

  Au început să se spargă bubele în combinat?

  Raportează
 • postat de Anda Joi, 14 Ianuarie 2021 08:16 5.13.170.*** Link la comentariu
  7
  20

  Florin, jalea e ca noi am inspirat noxe daunatoare din cauza unor corupti...

  Raportează
 • postat de florin Miercuri, 13 Ianuarie 2021 21:57 84.232.178.*** Link la comentariu
  4
  48

  In criza actuala concurentilor combinatului li s-a oferit din pacate un splendid suport de al scoate de pe piata !Daca se va dovedi ca combinatul a avut parte de certificate verzi date de statul roman prin coruptie atunci va fi jale!UE VA AVEA GRIJA SA VERIFICE CIT DIN OBLIGATIILE LUATE DE COMBINAT DIN MOMENTUL PRIVATIZARII S-AU RESPECTAT !SI SE VOR CERE BANII INAPOI!VA FI JALE!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.