Strivit în timp ce lucra la strung

Strivit în timp ce lucra la strung
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un grav accident de muncă s-a produs ieri dimineaţă la unul dintre atelierele de reparaţii din port care aparţin Navrom.

Pavel Broască, de 52 de ani, un muncitor care lucra la un strung, şi-a pierdut viaţa după ce o bară de metal care nu fusese bine fixată în utilaj s-a deformat, a început să se rotească cu o viteză foarte mare şi l-a lovit în cap.

Bărbatul nu a avut nici o şansă, spun medicii, rănile grave de la cap şi gât provocate în urma loviturii fiind incompatibile cu viaţa.

Primele informaţii legate de acest caz arată că muncitorul respectiv nu prinsese corespunzător piesa în universalul strungului, iar acest lucru i-a fost fatal.

Este însă prea devreme pentru concluzii, spun inspectorii ITM, care au demarat deja o anchetă. 

„Din câte am înţeles, muncitorul prinsese în strung o bară metalică subţire, care fusese fixată cu pene de lemn. După ce strungul a pornit, piesa respectivă s-a deformat, iar muncitorul a fost lovit în zona capului”.

„Când am ajuns la faţa locului, bărbatul decedase. Avea răni foarte grave la nivelul capului”.

„Nu am avut cum să-l salvăm”, a declarat dr. Angel Trifan, medicul coordonator al SMURD Galaţi, care a intervenit încercând să-i salveze viaţa acestui om. Din nefericire, acest lucru nu a mai fost posibil.

Inspectorii de la ITM Galaţi au început cercetările sub directa coordonare a unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi, după cum a precizat coordonatorul Inspectoratului, Ionel Petrea (FOTO).

Citit 1680 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.