Nepotul lui Eliade

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Al doilea român care predă la Cambridge: Academicianul Viorel Barbu este al doilea român care predă la prestigioasa universitate britanică Cambridge, după medicul Grigore T. Popa.

Viorel Barbu le predă altor cercetători renumiţi, mari specialişti în domeniul matematicii la nivel mondial, şi este singurul român invitat de institutul de cercetare „Isaac Newton Institute for Mathematical Sciences” din cadrul reputatei universităţi britanice.

Participarea lui în cadrul programului derulat de unul din institutele Universităţii Cambridge se bazează pe o reputaţie ştiinţifică dobândită în ani buni: cadru didactic la Universitatea „Cuza”,  decan al Facultăţii de Matematică, rector al Universităţii timp de două mandate, dar şi director al Institutului de Matematică al Academiei Române.

* Observator al diasporei: La Roma, de la sfârşitul anului trecut, a văzut lumina tiparului o revista culturală bilingvă, româno-italiană, editată de un grup mixt de oameni de cultură, deopotrivă români şi italieni.

Este vorba de revista „Gazeta Culturală”  unde, în numărul din  martie există un interviu, realizat de redactorul şef al revistei, dl. Walter Berardi, cu nepotul lui Eliade, dl. prof. Sorin Alexandrescu, la rândul său om de cultură, profesor universitar, fost implicat în viaţa politică românească şi un observator atent al diasporei române şi al identităţii acesteia în afara graniţelor.

„Am învăţat treptat că identitatea românească este plurală şi că ar trebui poate să vorbim mai curând de identităţi româneşti…”.

„Adevărul este că în afara graniţelor problema este tot cea dinăuntrul lor: majoritarii nu prea au contact cu minoritarii şi nici aceştia nu prea au contact între ei”.

„Problema este complicată si a pleda doar, idealist, pentru „înţelegere” sau „cooperare” este o copilărie”, spune acesta.

* Fotografii pe tema „România & Arta”: Camera de Comerţ Britanică Română (BRCC), cu sprijinul Point Max şi al Hilton Art Club, a lansat pe 15 aprilie ediţia 2010 a concursului „România şi arta” în cadrul pregătirilor pentru sărbătorirea „Zilelor Britanice în România”.

Cererile de înscriere vor fi trimise la organizator, BRCC, prin email, la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. până la data de 25 mai 2010.

* Forum pe tema comunismului: „Activ Spirit”, organizaţia de tineret a Asociaţiei Culturale Româno-Suedeze Frăţia, organizează duminică, 25 aprilie, ora 17:00, în sala de conferinţe a Bisericii suedeze din Bredäng-Stockholm, forumul intitulat „Comunismul în România sau reeducarea unei naţiuni. Reeducarea, un eşec sau un triumf?”.

* Seminar la Toronto: Asociaţia Inginerilor Români din Canada, AREC, organizează marţi, 27 aprilie, ora 18:30, la KELK,  Toronto, un seminar intitulat „În căutarea unui job; sfaturi, reguli, soluţii; integrarea în sistemul canadian”.

Citit 709 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.