Cinci comune gălățene în scenariul ”galben”, o alta în cel ”verde”

Cinci comune gălățene în scenariul ”galben”, o alta în cel ”verde”
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Alte șase unități administrativ-teritoriale din județ au fost analizate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Galați în ultimele 48 de ore, din punct de vedere al ratei de infectare cu noul coronavirus.

Astfel, începând de vineri, 22 ianuarie 2021, în comunele Bălăbănești și Drăgănești, unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, se aplică pentru o perioadă de două săptămâni măsurile prevăzute în Hotărârea de Guvern nr. 3 din 12 ianuarie 2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 ianuarie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Același scenariu ”galben” al pandemiei, cu restricțiile aferente se aplică, începând de sâmbătă, 23 ianuarie și în comunele Cavadinești, Corni și Vânători.

Pe de altă parte, tot începând cu data de 23 ianuarie, comuna Smârdan, unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică de 1,5/1.000 de locuitori, intră în scenariul ”verde” al pandemiei de COVID-19.

Măsurile dispuse vor fi reevaluate de către CJSU, în urma analizei efectuate de către Direcția de Sănătate Publică Galați, la expirarea termenului pentru care au fost instituite.

Citit 2339 ori Ultima modificare Sâmbătă, 23 Ianuarie 2021 11:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.