O discuţie necesară despre educaţia ştiinţifică

O discuţie necesară despre educaţia ştiinţifică
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

În organizarea Casei Corpului Didactiv, sub umbrela proiectului MERITO, al Fundaţiei Romanian Business Leaders şi în parteneriat cu Synergetyx, are loc pe 28 ianuarie, de la ora 18,00, o dezbatere despre cum se predă ştiinţa în şcolile româneşti şi cum ar trebui să se întâmple asta. 

Care este locul şi rolul educaţiei ştiinţifice în şcoala românească şi cum se pot promova curiozitatea, spiritul critic şi colaborativ, într-o abordare deschisă şi multidisciplinară sunt doar câteva dintre ideile în jurul cărora se va discuta. Ştiinţa trebuie stimată şi aleasă în mod raţional acolo unde are jurisdicţie, spun organizatorii, ţinând cont însă că este făcută de oameni şi are slăbiciunile ei, asta neînsemnând însă că trebuie să punem superstiţia şi judecata neîntemeiată în locul celor mai conştiente şi mai controlate practici cognitive ale umanităţii. Totodată, ştiinţa este un câmp prea ofertant pentru a putea fi ignorat sau abordat doar formal în continuare în România. Tocmai de aceea, aici, la Casa Corpului Didactic Galaţi, în această cafenea MERITO, se va discuta despre nivelul şi formele educaţiei ştiinţifice în şcoala românească în acest moment. Evenimentul este dedicat, ca de fiecare dată, profesorilor, elevilor şi studenţilor, lista invitaţilor fiind diversă şi ofertantă: Cristian Presură, fizician şi cercetător, Vasile Decu, jurnalist de ştiinţă, Andreea Stoica, trainer la “Profesorii trăzniţi”, Alex Doppelgännger, blogger de ştiinţă şi autor, Doru Căstăian, profesor de Ştiinţe Socio-Umane la Liceul de Artă "Dimitrie Cuclin" şi metodist CCD Galaţi - moderator.

Evenimentul va putea fi urmărit integral live pe pagina de Facebook a CCD Galaţi. Accesul la eveniment se va asigura prin completarea acestui formular de înscriere.

Cafeneaua este deschisă elevilor, studenţilor şi profesorilor, cu participare directă pe Zoom (linkul de Zoom va fi transmis prin e-mail participanţilor înscrişi), în limita celor 500 de locuri disponibile ("primul venit, primul servit"), exclusiv prin acest formular de înscriere online, cât şi transmisă în direct pe pagina de Facebook a CCD Galaţi si pe postul RTV Galaţi.

Proiectul MERITO este o cauză de transformare a meseriei de profesor, cu şi prin intermediul profesorilor valoroşi, ce duc Educaţia de calitate pentru fiecare copil, în fiecare clasă - un proiect al Fundaţiei Romanian Business Leaders.

Citit 1383 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Ianuarie 2021 18:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.