UPDATE. Doar cursuri online pentru clasele terminale între cele două vacanţe de Paşte

UPDATE. Doar cursuri online pentru clasele terminale între cele două vacanţe de Paşte
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

UPDATE. Clasele terminale au vacanță de o săptămână de Paștele catolic și o săptămână de Paștele ortodox. Ministrul Educației a mai spus că între aceste două vacanțe, respectiv în perioada 12 - 29 aprilie, elevii din clasele a VIII-a și a XII-a/a XIII-a vor face doar școală online.

Evaluarea Națională și Bacalureatul rămân pe calendarele anunțate deja, cu o modificare la Bac, unde probele de competențe nu vor fi mai susținute în acest an, ci echivalate, la fel ca anul trecut.

Probele scrise de la Evaluarea Națională au loc în intervalul 22-25 iunie, cele de la Bacalaureat în intervalul 28 iunie – 1 iulie, a mai sprecizat oficialul.

Cu excepția claselor terminale, pentru care structura anului școlar nu va suferi niciun fel de modificare, pentru toţi elevii şi preşcolarii vacanța de primăvară va începe în data de 2 aprilie și se va încheia în data de 4 mai. Anul şcolar se va prelungi cu o săptămână, până pe 25 iunie, în loc de 18 iunie cât ar fi trebuit să fie după calendarul aprobat iniţial.


BREAKING NEWS: Examenele rămân la datele stabilite iniţial, clasele terminale nu au vacanţă prelungită de Paşte * În urma discuțiilor purtate cu organizaţiile de părinţi, elevi şi federaţiile sindicale, Ministerul Educaţiei a decis că examenele naționale se vor desfășura la datele stabilite, conform calendarului deja aprobat și cunoscut, respectiv 22-25 iunie pentru probele scrise de la Evaluarea Națională și 28 iunie - 1 iulie pentru probele scrise de la examenul de Bacalaureat, a anunţat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, după ședința Comisiei de Dialog Social. Probele de competenţe la Bacalaureat urmează să fie echivalate, la fel ca şi anul trecut.

"Clasele terminale rămân pe programul stabilit, adică vacanță pentru sărbătorile pascale catolice între data de 2 aprilie și 11 aprilie, vacanță pentru sărbătorile pascale ortodoxe între 30 aprilie și 9 mai. Clasele terminale termină vacanța pe 9 mai, spre deosebire de toate celelalte clase care vor termina vacanța pe 4 mai”, a spus Cîmpeanu. Acesta a mai precizat că pentru celelalte clase, care nu dau Evaluare Naţională şi Bacalaureat, vacanţa de primăvară va fi între 2 aprilie şi 4 mai, iar anul şcolar se va încheia pe 25 iunie.

Evaluările pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, precum și pretestările PISA rămân în continuare programate cu prezență fizică în toate școlile care funcționează în localități necarantinate. Evaluarea Națională de la clasa a II-a se programează pentru perioada 25-28 mai.

Citit 3455 ori Ultima modificare Vineri, 26 Martie 2021 10:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.