Gălățenii şi-au testat nivelul de inteligență

Gălățenii şi-au testat nivelul de inteligență
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

16 studenți gălățeni şi-au măsurat coeficientul de inteligență - vineri, 20 martie 2021 - printr-un test standardizat cu 50 de exerciții tip grilă în care tinerii au asociat figura lipsă dintr-un şir. Sesiunea dedicată testării IQ a fost organizată de Mensa România în parteneriat cu Universitatea "Dunărea de Jos" Galaţi.

"Numărul celor înscriși a fost de 36, dintre care 16 studenți ai Universității "Dunărea de Jos", zece dintre aceştia fiind beneficiri de vouchere de gratuitate", ne-au spus reprezentanții UGAL.

Tinerii au intrat în serii, pentru a respecta măsurile de distanțare socială, pe baza buletinului şi a invitației sau a dovezii de plată. În 20 de minute, participanții au avut de selectat varianta corectă a figurii lipsă din broșura cu cele 50 de exerciții şi au completat răspunsurile, separat, în grila asociată testului.

O studentă din anul I de la Facultatea de Științe Juridice, Sociale şi Politice, ne-a spus: "A fost o experiență unică. Este prima oară când particip la aşa ceva, iar organizarea a fost exemplară. Nivelul grilelor a fost ușor la început, dar pe parcurs dificultatea a crescut, ceea ce era de așteptat. Am avut unele probleme, dar cu puțină concentrare am reușit să răspund. Mă aștept să obţin un rezultat care să-mi permită să intru în comunitatea Mensa".

"În general, suntem parteneri cu mediul studențesc, tocmai de aceea am organizat în parteneriat cu Universitatea "Dunărea de Jos" acest eveniment. În Mensa o să intre cine are un IQ mai mare de 132 (...) Studenții au răspuns la invitația noastră foarte bine, chiar cu entuziasm. Mensa înseamnă networking şi poți găsi o comunitate oriunde în țară sau în străinătate. Aici se leagă prietenii şi chiar afaceri, toate având la bază un sentiment de încredere reciprocă, pe care noi, cei din Mensa, îl avem", ne-au declarat reprezentanții Mensa România.

Cei 36 de participanți vor primi rezultatele în aproximativ 4-6 săptămâni, printr-o scrisoare care va reprezenta răspunsul afirmativ sau negativ pentru accesul în grupa de populație cu un coeficient de inteligență ridicat şi oportunitatea de a deveni membru Mensa România. Persoanele care nu primesc un răspuns favorabil pot repeta testul, însă o singură dată.

Citit 1807 ori Ultima modificare Duminică, 28 Martie 2021 12:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.