Ogari, vânduți la licitație ca „bunuri mobile”

Ogari, vânduți la licitație ca „bunuri mobile”
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Printre autoturisme, bușteni, haine, încălțăminte și diverse alte produse - toate provenite din confiscări, Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) vinde la licitație și niște "bunuri mobile" mai deosebite: ogari.

Pe 31 martie 2021, ANABI "organizează prima licitație publică ce se va desfășura exclusiv prin mijloace electronice pentru următorul bun mobil: câine metis din rasa ogar, cod microcip 642090001872488, de culoare alb cu pată galbenă ochi stâng, sex masculin, născut la data de 15.03.2019, clinic sănătos, cooperant, deparazitat, vaccinat antirabic la data de 06.01.2021", menționează un comunicat postat pe site-ul instituției. Prețul de evaluare, de la care va porni licitația, este de 300 de lei, fără TVA.

Poate că ANABI nici nu greșește foarte mult, catalogând acești câini drept bunuri mobile, în "dulcele" limbaj de lemn folosit de instituțiile de stat din România în comunicările oficiale. Pentru că, la viteza pe care o au, ogarii se pot constitui chiar într-un superlativ al mobilității.

Lăsând gluma deoparte, să spunem că nu este prima licitație de acest fel organizată de ANABI. Alți doi ogari au fost vânduți în decembrie, la licitații care au pornit tot de la 300 de lei, exclusiv TVA. Și cei doi, și acesta care va fi licitat peste câteva zile, au avut ca loc de predare către cumpărători localitatea Târgșoru Vechi, din județul Prahova.

Tot ANABI a mai vândut, în toamna anului trecut, și două monede virtuale: un Bitcoin (evaluat la 7.358,17 dolari) și un Ethereum (la care licitația a pornit de la 301,73 dolari). În ambele cazuri, costurile transferului din portofelul ANABI au fost suportate de către adjudecatar.

Sursa foto: ANABI

Citit 1419 ori Ultima modificare Marți, 30 Martie 2021 13:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.