Curriculum tranzitoriu pentru elevii care vor intra în clasa a IX-a

Curriculum tranzitoriu pentru elevii care vor intra în clasa a IX-a
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Elevii care intră în clasa a IX-a, în septembrie 2021, vor avea un curriculum tranzitoriu, după ce aprobarea planurilor-cadru pentru liceu a fost amânată, potrivit ministrului Educației Sorin Cîmpeanu. "Începând cu luna septembrie va fi un curriculum care poate fi apreciat ca tranzitoriu. Știut fiind faptul că la modificări de sub 25 la sută este posibilă utilizarea manualelor pe care le avem, știut fiind faptul că importanța profesorului este mult mai mare decât importanța manualului, fără să neg importanța manualului, vom avea un an tranzitoriu din această perspectivă”, a declarat Sorin Cîmpeanu pentru Edupedu.ro.

Noile planuri cadru pentru liceu au fost lansate în dezbatere publică pe 5 ianuarie. După ce ministerul a anunțat că au fost primite peste 10.000 de propuneri de schimbare a celor aflate în consultare, ministrul a spus că adoptarea acestora va fi amânată.

Prin amânarea acestor planuri-cadru elevii care intră în toamnă în clasa a IX-a vor face ore după vechile planuri-cadru. Se întrerupe astfel ciclul actual de schimbare curriculară început în 2012, ajuns acum la clasa a VIII-a.

Citit 1440 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Aprilie 2021 00:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.