Monooka

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Zilele Culturii Române în Ucraina: Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, cu sprijinul autorităţilor din regiunile Cernăuţi, Transcarpatia şi Odessa (Ucraina), din judeţele  Maramureş, Suceava şi Galaţi (România), Ambasada României la Kiev, Consulatul General al României la Cernauţi şi cel de la Odesa, în parteneriat cu  asociaţiile şi organizaţiile neguvernamentale ale minorităţii române din Ucraina, organizează în perioada 4-7 mai Zilele Culturii Române în Ucraina.

* Picnic organizat de biserica din Alexandria: Biserica ortodoxă română „Sf. Cruce" din localitatea americană Alexandria organizează duminica, 23 mai, ora 12:00, la biserica ortodoxă ucraineană „Sf. Andrei" din Silver Spring, un picnic românesc.

* Seară de film la Lausanne: Românii din Lausanne sunt aşteptaţi astăzi la o seara de film românesc, ce va avea loc la sala  ELA2 din cadrul Şcolii Politehnice din Lausanne, cu începere de la ora  19:00. Filmul prezentat în Elveţia este „Week-end cu mama” şi le are ca protagoniste pe Adela Popescu şi Medeea Marinescu.

* Workshop cu marionete, la Londra: Artistul păpuşar Monooka invită comunitatea română din Londra să ia parte în perioada 15-22 mai la un workshop cu marionete, între orele 12:00 şi 13:30 după-amiaza, la Diorama Theatre.

Monica Lucia Madas, cunoscută sub numele de scenă Monooka, este artist-păpuşar cu 13 ani experienţă. A absolvit UNATC Bucureşti, secţia marionete, şi are un master în filme de animaţie. A activat la prestigiosul teatru Ţăndărică din Bucureşti şi la Teatrul Arcadia din Transilvania. S-a mutat la Londra în 2007 unde a fost implicată în mai multe proiecte.

Acum predă cursuri de marionete copiilor de la  Hounslow Manor School. Participanţii la workshop vor învăţa cum să creeze păpuşi şi cum să le manipuleze, prima oră fiind dedicată creării păpuşilor din materiale textile, burete, poliester, carton, hârtie şi altele, în ultima jumătate a worhshopului copiii şi părinţii fiind puşi să inventeze mici poveşti în care păpuşile vor prinde viaţă.

La acestea se va adăuga muzica live, interpretată de Monooka, pentru ca părinţii şi copiii prezenţi să cânte şi să se bucure de micile lor creaţii.

* Premiile Niram Art 2010: Gabriela Adameşteanu şi Dan Lungu sunt nominalizaţi la premiile Niram Art 2010, Madrid, la secţiunea "Roman/ Eseu", pentru volumele "Dimineaţa pierdută", respectiv "Sunt o babă comunistă".

Citit 808 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.