Se schimbă Legea Pensiilor. „Va produce și crize puternice”

Se schimbă Legea Pensiilor. „Va produce și crize puternice”
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Profesorul Andrei Țăranu a vorbit despre posibilitatea creşterii vârstei de pensionare şi a indicat spre factorii care ar putea influenţa acest lucru. Andrei Ţăranu a dat exemplul Franţei, după ce Val Vâlcu a adus în discuţie posibilitatea creşterii vârstei de pensionare.

„Aduceți-vă aminte cât de șocantă și fericită a fost pentru cetățenii francezi coborârea de la 65 la 60 de ani a vârstei de pensionare în perioada lui Mitterrand, a fost practic o schimbare masivă a opticii. Mulți oameni la 60 de ani tocmai și-au descoperit o nouă tinerețe, aveau decenii în față în care se puteau bucura de viață, prosperitate etc.”, a declarat acesta într-un interviu exclusiv pentru DC NEWS.

Totul depinde de tipul de muncă. „Multe din muncile intelectuale sunt mediocru sau chiar prost plătite pentru că nu sunt valorizate într-o grilă asemănătoare ca în Spania, SUA, Canada etc. Va fi un proces complicat, asemănător cu revoluția industrială, care în societățile periferice va produce și niște crize existențiale puternice pentru cei care se autodefinesc prin meseriile pe care le fac”, a adăugat sursa.

Mai multe detalii, pe dcnews.ro

Citit 4827 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Aprilie 2021 00:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.