UPDATE Vlad Voiculescu, demis de premier | Premierul Florin Cîțu, interimar la Sănătate
Foto: digi24.ro

UPDATE Vlad Voiculescu, demis de premier | Premierul Florin Cîțu, interimar la Sănătate
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

UPDATE. Președintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri seară, decretul de desemnare a premierului Florin Cîţu ca ministru interimar al Sănătății, anunță Palatul Cotroceni. Florin Cîțu a declarat că a decis să preia conducerea acestui minister după refuzul vicepremierului Dan Barna de a deveni ministru interimar al Sănătății.

„Dimineață, am trimis președintelui decretul de numire interimară la Ministerul Sănătății a domnului Barna. Având în vedere refuzul domnului Barna, am făcut o nouă propunere, în persoana mea. Preiau Ministerul Sănătății până când colegii de coaliție vor face o nouă propunere de ministru. Am avut deja o discuție în minister și mâine voi avea o discuție cu DSP-urile. Rămâne un obiectiv pentru noi să gestionăm această perioadă dificilă”, a anunțat premierul.


UPDATE. Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare din funcție a ministrului Vlad Voiculescu

Administrația Prezidențială a anunțat că președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare din funcția de membru al Guvernului a lui Vlad Voiculescu.

Decizia premierului Florin Cîțu de a-l demite pe Vlad Voiculescu din fruntea Ministerului Sănătății a creat o criză politică în coaliția de guvernare, În USR-PLUS existând chiar și discuții despre varianta ieșirii de la guvernare.

Dacian Cioloș, copreședintele Alianței USR PLUS, l-a acuzat pe Florin Cîțu, într-un mesaj pe Facebook, că modul în care a procedat, fără consultarea alianței, este absolut inacceptabil.


Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat, printr-un comunicat oficial, că l-a revocat din funcția de ministru al Sănătății pe Vlad Voiculescu. Premierul a mai spus că interimar la conducerea ministerului va fi vicepremierul Dan Barna.Totodată, și medicul Andreea Moldovan a fost demisă din funcția de secretar de stat.

"Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului preşedinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcţia de ministru al Sănătăţii a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcţiei va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea Ministerului Sănătăţii. Totodată, am decis demiterea din funcţia de secretar de stat la Ministerul Sănătăţii a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi", a anunţat Florin Cîţu, potrivit Agerpres.

Demiterea celor doi vine după ce Ministerul Sănătății a publicat în Monitorul Oficial un ordin care schimbă regulile de carantinare, fără ca premierul Cîțu să fi știut în prealabil despre acest act. Respectivul ordin prevede reguli mai dure pentru instituirea carantinei în localități, potrivit G4Media.ro.

Nemulțumirea premierului vine atât din faptul că nu a fost informat în legătură cu noul ordin, cât și din eventualul impact pe care modificările l-ar avea asupra situației unor localități precum Bucureștiul, care ar putea fi carantinate mai ușor din cauza numărului de cazuri de infectări cu noul coronavirus. În plus, Cîțu este nemulțumit de mai mult timp de colaborarea cu Voiculescu, căruia i-a și reproșat lipsa de comunicare.

Ministerul Sănătății a elaborat marți un ordin prin care introduce noi criterii pentru carantinarea localităților. Nivelul de testare COVID-19 devine factor principal, alături de rata de incidență și de gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI.

Citit 2123 ori Ultima modificare Joi, 15 Aprilie 2021 21:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.