Cât ne costă bucatele tradiţionale pentru masa de Paște

Cât ne costă bucatele tradiţionale pentru masa de Paște
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Sărbătorile Pascale se apropie şi toată lumea face pregătiri pentru masa de Paște, aceasta fiind cea mai bună ocazie pentru a petrece timp împreună cu prietenii și familia. Gospodinele pregătesc bucate alese, vopsesc ouă, prepară cozonaci și pască, iar friptura de miel este vedeta meniului. Paștele devine, astfel, și un motiv de cheltuieli suplimentare, având în vedere că bucatele tradiționale nu lipsesc de pe mesele românilor.

Pentru a afla ce magazine sunt mai convenabile pentru cumpărarea produselor de Paște, am vizitat mai multe spații comerciale de la Kaufland, Auchan și Carrefour, pentru a compara preţurile.

La Kaufland, pentru specialitățile de Paște, în cazul în care nu aţi putut să vi le faceţi în casă, am reţinut următoarele prețuri: un kilogram de carne de miel costă 40 de lei, un cozonac - 16 lei, o caserolă cu 10 ouă fierte și vopsite pornește de la 11 lei, pentru o pască de 650 grame se plăteşte în jur de 20 de lei, iar pentru o sticlă de vin roșu prețurile pornesc de la 16 lei.

La Auchan, găsiți carne de miel la prețul de 75 de lei bucata de trei kilograme, un cozonac costă nouă lei, ouăle gata vopsite le putem găsi cu 11 lei, pasca - 25 de lei kilogramul, iar o sticlă de vin roșu este minim 12 lei.

La Carrefour, prețul unui kilogram de carne de miel este 39 de lei, cozonacul pornește de la 10 lei, caserola cu 10 ouă vopsite costă 9 lei, pasca - 27 de lei, iar o sticlă de vin roșu - 14 lei.

Un calcul estimativ ne demonstrează că, doar pentru produsele de bază pentru masa de Paște, gălățenii ajung să scoată din buzunare cel puţin 200 de lei. Dacă însă luăm în calcul preferinţele fiecăruia, costurile pot creşte serios, în funcție de alegerile făcute și de numărul invitaților.

Citit 1872 ori Ultima modificare Joi, 29 Aprilie 2021 18:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.