Coşmarul s-a mutat în centru

Coşmarul s-a mutat în centru
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Lucrările de modernizare a reţelelor de alimentare cu apă şi de canalizare, finanţate de Uniunea Europeană prin Programul ISPA, au ajuns în centru * Acum se lucrează în intersecţia străzilor Brăilei şi Nicolae Bălcescu * Traficul pe Bălcescu va fi dat peste cap toată vara *

Una dintre cele mai circulate intersecţii din municipiul Galaţi, dintre străzile Brăilei şi Nicolae Bălcescu, este blocată parţial din weekend.

O groapă imensă a apărut acolo, obturând ieşirea din staţia de taxiuri şi banda 3 de circulaţie, pentru virajul la stânga – şi forţându-i pe şoferi să se înghesuiască pe cele două benzi rămase libere, 1 şi 2.

Şantierul a fost deschis de compania de construcţii Vega ‘93, la comanda societăţii edilitare de alimentare cu apă şi de canalizare, Apă-Canal.

Vega ‘93 lucrează la modernizarea colectorului de canalizare din zonă, cu diametrul de 1,5 metri.

„Deocamdată, se verifică starea colectorului. După aceea, el va fi înlocuit”, a declarat, ieri, directorul de producţie al societăţii Apă-Canal, Niţă Podaru.

Potrivit calendarului anunţat de unitate, şantierul va fi închis peste o lună. Există, însă, riscul ca termenul să fie depăşit.

„În acea zonă, subsolul este străbătut de caverne, hrube şi beciuri şi, dacă Vega ‘93 va da peste o asemenea galerie, va lărgi groapa din intersecţie, pentru a putea interveni în condiţii de siguranţă”, a explicat Niţă Podaru.

Într-o asemenea situaţie, se va mări nu numai volumul de muncă, ci şi durata intervenţiei.

Necazurile abia încep

După ce va închide şantierul din intersecţia străzilor Brăilei şi Nicolae Bălcescu, constructorul Vega 93 va avansa cu lucrările către ASE.

Ele vor fi executate în etape, astfel încât traficul rutier să nu fie restricţionat pe toată lungimea străzii Nicolae Bălcescu, ci doar pe tronsoanele aflate în lucru.

Lucrările vor dura nu mai puţin de trei luni, a anunţat directorul de producţie al societăţii Apă-Canal.

Reţelele de alimentare cu apă şi de canalizare din municipiul Galaţi sunt extinse şi modernizate cu bani de la Uniunea Europeană, din fonduri ISPA.

Bugetul total al lucrărilor se ridică la 60 de milioane de euro. Intervenţiile, care au demarat în 2008, urmau să se încheie la sfârşitul acestui an, însă Apă-Canal i-a cerut Uniunii să aprobe prelungirea termenului de execuţie cu 12 luni, până la 31 decembrie 2011.

Dacă UE refuză această solicitare, Apă-Canal şi Primăria, cea care controlează societatea de distribuţie, vor fi nevoite să încheie lucrările cu bani de la bugetul local.

Citit 854 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.