Gălățenii, chemați să ajute un tânăr în nevoie. Câteva mii de lei, viața unui viitor medic

Gălățenii, chemați să ajute un tânăr în nevoie. Câteva mii de lei, viața unui viitor medic
În imagine, Marian Apostu
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Marian este un tânăr din Galați, aflat la început de drum în viață și în carieră. Student la Medicină, a suferit, în 2019, un accident teribil, în urma căruia i-a fost grav afectat osul umărului stâng. Salvat de la moarte, Marian trece acum printr-o nouă provocare, după ce la membrul afectat și fixat cu șuruburi i-a apărut o cangrenă. Are nevoie de o operație urgentă, ce poate fi făcută săptămâna viitoare, la o clinică privată. Mai puțin de 3.000 de euro costă totul, dar tânărul și familia lui nu au acești bani.

Pe 7 aprilie 2019, Marian Apostu, pe atunci elev al Seminarului Teologic din Galați, se afla la Târgu Mureș, unde mergea ca să se pregătească pentru admiterea la Facultatea de Medicină. În drum spre autogară, a căzut de pe un pod aflat în reparații și pe care nu s-a putut orienta corespunzător, deoarece lucrările nu erau semnalizate pentru timp de noapte. Un fier beton din armătura podului i-a străpuns toracele, perforându-i un plămân. Dus la spital la Târgu Mureș, grație colegului care îl însoțea și care a sunat de urgență la 112, Marian a fost salvat. Medicii i-au descoperit și multiple fracturi la umărul stâng, fiind nevoiți să îi imobilizeze osul cu o tijă de metal și mai multe șuruburi. 85 de zile a stat în spital tânărul gălățean, ceea ce nu l-a împiedicat să dea admiterea la Medicină și să reușească, terminând primii doi ani printre cei mai buni.

Acum, când se pregătește să se transfere la Medicină Generală, a primit o veste teribilă. La un control de rutină pe care l-a făcut pentru umărul afectat, medici au descoperit o cangrenă, care se extinde rapid. Medicii vor să îi scoată tija cu șuruburi, pentru a putea stopa extinderea infecției în organismul tânărului.

Asta nu se poate face însă la niciun spital de stat, pentru că nu există aparatura necesară. Clinica "Regina Maria" din Târgu Mureș este locul unde ar putea fi operat Marian, săptămâna viitoare, dar costurile intervenției ajung la 2.600 de euro, adică în jur de 13.000 de lei. Părinții au încercat să facă un împrumut la bancă pentru a achita devizul clinicii, dar nu le-a fost acordat, întrucât mai au un credit în derulare. Astfel, singura șansă a lui Marian de a obține această sumă, relativ mică, este ajutorul public, al oamenilor de bine.

Până pe 22 iulie, când este programat la operație, tânărul student speră să poată strânge suma necesară. Cei care vor și pot dona bani pentru el o pot face virând în contul bancar deschis la BCR, pe numele tatălui, Aurel Apostu: RO49 RNCB 0144 0780 6658 0001.

Cei care vor să ajute, dar nu au la îndemână transferul bancar, îl pot contacta pe Marian Apostu la telefonul 0786.238.468.

Orice ajutor este binevenit și îi poate salva viața și viitorul unui tânăr ambițios și de perspectivă!

Citit 6060 ori Ultima modificare Joi, 15 Iulie 2021 14:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.