Patru accidente în lanț, cu zeci de răniți, pe Autostrada Soarelui

Patru accidente în lanț, cu zeci de răniți, pe Autostrada Soarelui
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Zeci de mașini în care se aflau peste 150 de oameni au fost implicate vineri dimineață într-un carambol pe Autostrada Soarelui. Accidentul în lanț a avut loc în condițiile în care, dimineață, în zonă era o ceață densă, iar în urma acestuia 16 persoane au fost duse la spital. Traficul a fost blocat complet timp de mai bine de trei ore pe sensul spre mare. 
Conform IGSU, bilanțul final cuprinde 55 de mașini lovite, 16 persoane transportate la spital (din care șapte copii) și 41 persoane asistate la fața locului. Din fericire, nu a fost înregistrat niciun deces. Cele patru accidente în lanț au avut loc pe fondul ceții dense de pe autostradă și a nerespectării distanței între autovehicule.
În intervenție au fost alocate forţe de la patru inspectorate pentru situaţii de urgenţă, fiind activat planul roșu. Astfel, ISU Bucureşti-Ilfov a trimis 17 echipaje, dintre care 10 SMURD, ISU Constanţa – 17 echipaje dintre care 10 SMURD, cărora li s-au mai adăugat 13 ambulanţe de la Serviciul Judeţean Constanţa. De asemenea, de la ISU Călăraşi au ajuns la faţa locului un echipaj de descarcerare, un echipaj de transport victime multiple şi patru ambulanţe ale SAJ, iar ISU Ialomiţa a intervenit cu cinci echipaje.
După ora 11,00, Centrul Infotrafic a anunțat că traficul rutier a fost reluat îngreunat pe benzile unu și doi ale autostrăzii A2. S-au format coloane în mișcare pe tronsoanele kilometrice 149 (Fetești) – 160 (nodul rutier de la Cernavodă) și 175 (Peștera) – 182 (Medgidia). La ora 12,00, toate forțele de intervenție au început să se retragă de pe autostradă și a fost deschis un dosar penal pentru vătămare din culpă.

Citit 1350 ori Ultima modificare Vineri, 16 Iulie 2021 14:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.