„Eugenia” a trecut Atlanticul

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Lansare la Roma: Volumul “Românii. Minoritatea decisivă pentru Italia de mâine” (Romeni. La minoranza decisiva per l`Italia di domani), de Alina Harja şi Guido Melis, va fi lansat miercuri, 26 mai, de la ora 15.00, la Camera Deputaţilor a Republicii Italiene, în Roma.

* Prezenţă românească în „Nunta lui Figaro”, în Noua Zeelanda: Soprana Alexandra Ioan cântă în celebra opera “Nunta lui Figaro” a lui Wolfgang Amadeus Mozart, pusă în scenă de New Zealand Opera, alături de nume consacrate ale scenei neo-zeelandeze.

* Biscuitele „Eugenia”, la Chicago: Concurs de degustare a celor mai bune pâini de casă făcute de bucătăresele românce din Chicago, degustare de sărmăluţe, cozonac, napolitane, vin şi alte produse româneşti, diplome de merit, muzică clasică live, actori români şi alte numeroase surprize au fost prezente sâmbătă seara la Chicago.

Într-un cadru festiv organizat la Biblioteca Românească din Niles-Chicago, compania românească Dobrogea s-a lansat oficial şi în comunitatea românească din Chicago. 

Evenimentul a avut drept scop nu doar promovarea celebrei napolitane Eugenia sau a celorlalte produse ale companiei, ci şi recunoaşterea unor persoane care servesc de ani buni comunitatea românească.

Este vorba de bucătăresele de prin bisericile româneşti din zona Chicago, care muncesc şi deservesc comunitatea, dar care sunt extrem de rar recunoscute pentru munca şi dedicaţia lor.

Cărţi pentru copiii din Bulgaria: Recent, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni a donat peste 2.200 de cărţi pentru copiii comunităţii româneşti din Bulgaria.

Publicaţiile au fost preluate de reprezentanţii „Uniunii Etnicilor Români din Bulgaria -AVE”, din Vidin şi urmează a fi distribuite copiilor români din această ţară.

Citit 1316 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.