ISPA la Inelul de Rocadă

ISPA la Inelul de Rocadă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Dacă se va respecta termenul de finalizare, de 17 iulie, anunţat de Apă Canal, va fi prima lucrare terminată înainte de planul iniţial * Lucrarea cu cea mai mare întârziere: strada 9 Mai *

Deşi în urmă cu doar câteva săptămâni autorităţile locale spuneau că nu vor mai accepta să înceapă lucrări ISPA noi, dacă nu se finalizează cele vechi, ei bine, în ultimele 48 de ore a apărut un nou şantier, considerat coşmar pentru şoferii gălăţeni.

Este vorba despre lucrările de înlocurire/modernizare a reţelei de apă şi canalizare de pe strada Siderugiştilor, de la Inelul de Rocadă spre Casa Roşie.

Deocamdată s-a săpat doar pe prima bandă de circulaţie, însă chiar şi aşa, traficul a început să se îngreuneze.

Problema este că această lucrare a început cu o întârziere de exact o lună; iniţial, conform unui grafic primit din partea Primăriei, lucrarea trebuia să înceapă pe 22 aprilie şi să se  finalizeze pe 22 septembrie.

Cum întârzierea este de o lună, probabil că vă imaginaţi că şi termenul de finalizare va fi prelungit până în octombrie.

Ei bine, nu! Purtătoarea de cuvânt a societăţii Apă Canal, Georgiana Munteanu, ne-a declarat că lucrarea se va finaliza pe … 17 iulie.

Dacă va fi aşa, aceasta ar fi prima lucrare care se termină înainte termenul stabilit.

La polul celălalt, lucrarea cu cea mai mare întârziere - cea de pe strada 9 Mai – începută pe 28 octombrie 2009,  trebuia să se finalizeze pe 23 decembrie anul trecut.

Însă, vorba românului: iarna nu-i ca vara, a nins, apoi a poluat, după aceea a ieşit soarele, deh!, intemperii care au condus la întârzierea lucrărilor.

Printr-un comunicat, Apă Canal chiar informa la începutul acestui an că „…datorită temperaturilor scăzute înregistrate în decembrie 2009 şi  ianuarie 2010, care nu au permis executarea lucrărilor de montare a conductelor de apă potabilă pe str. 9 Mai (…), perioada de execuţie a lucrărilor şi restricţionarea circulaţiei a fost prelungită până la data de 15.04.2010”.

Ieri, pe strada 9 Mai, autovehiculele tot nu circulau, aşa cum nu o mai fac de şapte luni şi jumătate.

Lucrarea, aproape gata, zace, de-a lungul străzii, cu şanţul umplut pe jumătate cu pământ. Ce se va întâmpla în continuare nu se ştie…

pnl3
Citit 1245 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.