APEL UMANITAR. Un tânăr tetraplegic are nevoie de un scaun de 5.000 de lei pentru a putea fi deplasat

APEL UMANITAR. Un tânăr tetraplegic are nevoie de un scaun de 5.000 de lei pentru a putea fi deplasat
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Lucruri mărunte, cum ar fi ridicatul din pat, deplasarea dintr-o cameră în alta sau ieșitul afară, la soare, îi sunt prohibite unui tânăr cu dizabilități din județul Galați, lovit de o afecțiune cruntă, care îl încadrează în categoria cea mai gravă de handicap. Băiatul se află în grija unei fundații și suferă de tretraplegie ca efect al sechelelor unei encefalopatii infantile. Dependent în totalitate de îngrijire, ar avea nevoie de un scaun rulant cu care să poată fi deplasat. Costă doar 5.000 de lei, dar banii sunt prea mulți și pentru el, și pentru fundație. 

Alexandru Gabriel Constantinescu, în vârstă de 32 de ani, nu are norocul altor tineri de a fi independent pe propria viață și propriile mișcări. Este încă unul dintre oamenii care au ghinionul să sufere, pe viață, sechelele unei boli crunte, din copilărie, și care îl fac incapabil să-și poarte de grijă, să se miște singur. Acum se află în grija Fundației "Tanner Romania Mission" de la Nicorești, iar viața lui de zi cu zi este strâns legată de cea a unui asistent, fără de care nu poate face nimic. Nu se poate deplasa, nu se poate îmbrăca, spăla sau mânca. Pentru Alexandru, dar și pentru cei care îl îngrijesc, totul ar fi mult mai ușor dacă ar avea la dispoziție un scaun rulant special cu care să poată fi transportat și îngrijit. Un astfel de mijloc de locomoție costă câteva mii de lei, bani pe care nici tânărul și nici fundația nu îi au. Totuși, ar exista o modalitate prin care scaunul, a cărui valoare ar ajunge la circa 5.000 de lei, să poată fi achiziționat: donațiile oamenilor de bine, soluție aplicată de cei de la Fundația Tanner, în colaborare cu Fundația "Motivation Romania", o organizație care vine în sprijinul persoanelor cu dizabilități. Conform ofertei de preț, scaunul necesar lui Gabriel costă 4.812,00 lei (TVA inclus), bani care se speră a fi strânși din donații. Dispozitivul are particularități tehnice necesare stării tânărului, stabilite în urma evaluării de către un specialist kinetoterapeut.

Cei care vor și pot să ajute, pot vira bani în contul RO77 RZBR 0000 0600 0154 6642 - deschis la Raiffeisen Bank S.A..

La depunerea banilor în cont se va specifica "Pentru Alexandru Gabriel Constantinescu".

În același scop, al strângerii de fonduri pentru achiziționarea scaunului, a fost demarată și o campanie pe Facebook, sub formă de licitație, unde donatorii pot achiziționa diverse obiecte, banii urmând să fie direcționați pentru ajutorarea lui Alexandru. Utilizatorii care vor să recurgă la această modalitate de a ajuta pot accesa adresa #zambetpentrualexandru. 

Citit 7660 ori Ultima modificare Sâmbătă, 14 August 2021 13:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.