COVID-19. Numărul de infectări a crescut în weekend

COVID-19. Numărul de infectări a crescut în weekend
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Numai duminică, 15 august, au fost raportate 11 noi infectări depistate la testările efectuate în decurs de 24 de ore. A crescut numărul gălățenilor aflați în carantină și în izolare la domiciliu, dar și al celor internați în spitale.

Galațiul a încheiat o nouă săptămână cu o rată de pozitivare în creștere. Potrivit datelor centralizate de Prefectura Galaţi privind evoluţia cazurilor de infectare cu COVID-19, dintre cei 960 de pacienţi testaţi într-un interval de 48 de ore, 17 au fost declaraţi purtători ai noului coronavirus. Totalul gălățenilor declarați infectaţi de la debutul pandemiei ajunge astfel la 27.778. Distinct de cazurile nou confirmate, sâmbătă și duminică nu a mai fost raportat vreun caz pozitiv la a doua testare a pacienților aflați sub tratament.

Din fericire, niciun bolnav nu a mai pierdut lupta cu virusul în weekendul trecut, ceea ce face ca numărul total de decese înregistrat în județul Galați să stagneze la 953.

Tot în cursul weekendului, șase pacienţi au primit vestea bună a unor teste negative, care i-au făcut automat vindecaţi şi le-au permis externarea din spitale. Patru au fost confirmați "negativ" sâmbătă, în timp ce doi au primit verdictul "vindecat" duminică. În total, 26.751 dintre persoanele depistate pozitiv şi internate în unităţile spitaliceşti din judeţ au fost declarate vindecate.

Duminică, 15 august, conform datelor furnizate de Prefectura Galaţi, se aflau în carantină la domiciliu 1.597 de persoane, iar alte 33, în izolare instituţionalizată. În carantină institituționalizată nu se afla nicio persoană, în schimb, în izolare la domiciliu se regăseau 41 de gălățeni.

De la începutul pandemiei, în Galaţi au fost efectuate 180.844 de teste.

Citit 1413 ori Ultima modificare Luni, 16 August 2021 00:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.