Oferta de muncă din Tecuci, de cinci ori mai consistentă decât în Galați

Oferta de muncă din Tecuci, de cinci ori mai consistentă decât în Galați
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

La data de 30 august, numărul locurilor de muncă vacante înregistrate în evidența Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Galați era de 285, pentru 36 de ocupații sau meserii. Mai mult de o treime dintre acestea, 100, erau posturi de ucenici, puse la bătaie de Combinatul Liberty.

Mai ales în ultimele luni, oferta de muncă din Galați diferă foarte puțin de la o zi la alta. Posturile oferite șomerilor sunt practic aceleași, cu mici diferențe date de intrarea (sau ieșirea de) pe listă a câte unui angajator mai mare. În rest, câteva zeci de joburi oferite diverșilor meseriași sau muncitorilor necalificați, alte câteva prin restaurante, cafenele sau magazine, plus "clasicele" oferte de agent de securitate, agent servicii client și confecționer articole textile - cele mai consistente din punct de vedere cantitativ.

Toate locurile de muncă declarate vacante la AJOFM sunt în municipiul Galați. La o populație a orașului de aproximativ 280.000 de persoane, asta înseamnă că există un job vacant la fiecare aproximativ 1.000 de persoane.

În aceeași zi de 30 august, în evidența Agenției Locale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ALOFM) Tecuci erau înregistrate 204 locuri de muncă vacante. În cazul Tecuciului, cu o populație de circa 40.000 de locuitori, înseamnă că este disponibil un loc de muncă vacant la 195-200 de persoane.

Astfel, aritmetic vorbind, oferta de muncă din Tecuci este de cinci ori mai consistentă decât cea din municipiul Galați.

Printre posturile oferite în Tecuci și care nu au corespondent deocamdată în Galați sunt cele de inginer (chimist, agronom, construcții, drumuri și poduri), dispecer telecomunicații, coafor, frizer, manichiuristă, măcelar etc.

Citit 1092 ori Ultima modificare Marți, 31 August 2021 22:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.