Un gălăţean la Milano

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Turneu în Bulgaria: În perioada 27-31 mai, Teatrul Colibri din Craiova va susţine trei reprezentaţii cu piesa Pinocchio după Carlo Collodi (scenariul şi regia: Cristian Pepino, scenografia: Cristina Pepino), în localitatile Vidin, Kutova şi Gamzova din Bulgaria.

* 1 Iunie la Kitchener: Şcoala de Limbă Română din Kitchener invită copiii cu părinţii lor, cât şi pe cei care nu-i frecventează cursurile, să ia parte sâmbătă, 5 iunie, ora 10:00, la sediul sau, la un spectacol  amuzant în compania trupei din Montreal: Les Marionettes & Aliona Munteanu, în piesa „Micuţa Irina şi ... prietenii ei”.

* Seară muzicală la Oxford: Societatea Culturală Română din Oxford îi aşteaptă la sfârşitul săptămânii pe românii din Anglia la o seară muzicală susţinută de Gabi Nacu, sâmbătă, 29 mai, ora 16:00, în The Hall, St Cross College. Invitatul special al serii, Gabi Nacu, un muzician consacrat, este fostul chitarist al formaţiei Roşu şi Negru.

* Casting în Torino: Tinerii regizori Gianluca şi Massimiliano De Serio organizează un casting în vederea selecţionării unor actori şi actriţe române din România şi/sau Basarabia pentru lungmetrajul „Şapte opere de mizericordie” („Sette opere di misericordia”).

Nu este necesară experienţa în domeniu. Rolurile vizate sunt: o tânără cu vârsta între 17 şi 25 ani pentru rolul de protagonistă; un băiat cu vârsta între 12 şi 15 ani pentru un rol minor; un bărbat şi o femeie (40 - 50 ani); un bărbat de 30 - 35 ani; o tânără de circa 20 ani.

* Opt artişti români într-o expoziţie la Milano: Galeria milaneză The New Ars Italica din Via De Amicis 28, în colaborare cu Galleria Artra şi Centrul Cultural Italo-Român din Milano, organizează în perioada 25 mai – 5 iunie expoziţia colectivă de pictură After East, îngrijită de galerista Vera Agosti şi dedicată a opt artişti români.

Vor fi prezenţi cu tablouri pictorii: Nelu Pascu, Cristina Calina Lefter, Lavinia Rotocol, Ion Grigorescu, Ioan Dalamare Atanasiu, Emilia Persu, Leonard Regazzo.

Nelu Pascu este gălăţean, iar Cristina Lefter a fost prezentă anul trecut în expoziţie la Muzeul de Artă Vizuală Galaţi, alături de Nelu Pascu.

În cadrul expoziţiei din Milano este inclusă şi serata culturală din 3 iunie dedicată elitei culturale şi artistice româneşti care trăieşte în Italia prin prezentarea volumului „Personalităţi româneşti în Italia”, autoare Violeta P. Popescu.

Citit 813 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.