COVID-19. Rata de pozitivare crește accelerat: Peste 80 de gălățeni, infectați în weekend
Foto: Marian Calestru

COVID-19. Rata de pozitivare crește accelerat: Peste 80 de gălățeni, infectați în weekend
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Numai duminică, 5 septembrie, au fost raportate 39 de noi infectări la testările efectuate în decurs de 24 de ore. A crescut numărul gălățenilor aflați în izolare la domiciliu, dar și al celor internați în spitale. 

Galațiul a încheiat o nouă săptămână cu o rată de pozitivare în creștere. Un gălățean din 16 testați a avut rezultat care a confirmat existența infectării cu noul coronavirus.

Potrivit datelor centralizate de Prefectura Galaţi privind evoluţia cazurilor de infectare cu COVID-19, dintre cei 1.380 de pacienţi testaţi într-un interval de 48 de ore, 82 au fost declaraţi purtători ai noului coronavirus. Totalul gălățenilor declarați infectaţi de la debutul pandemiei ajunge astfel la 28.200. Distinct de cazurile nou confirmate, doar sâmbătă au fost raportate nouă cazuri pozitive la a doua testare a pacienților aflați sub tratament.

Din fericire, niciun bolnav nu a mai pierdut lupta cu virusul weekendul trecut, ceea ce face ca numărul total de decese înregistrat în județul Galați să stagneze la 960.

Tot în cursul weekendului, 19 pacienţi au primit vestea bună a unor teste negative, care i-au făcut automat vindecaţi şi le-au permis externarea din spitale. Zece au fost declarați negativ sâmbătă, 4 septembrie, în timp ce nouă au primit verdictul "vindecat" duminică. În total, 26.920 dintre persoanele depistate pozitiv au fost declarate vindecate.

Duminică, 5 septembrie, conform datelor furnizate de Prefectura Galaţi, se aflau în carantină la domiciliu 1.041 de persoane, iar alte 86, în izolare instituţionalizată. În carantină instituționalizată nu se afla nicio persoană, în schimb, în izolare la domiciliu se regăseau 234 de gălățeni.

De la începutul pandemiei, în Galaţi au fost efectuate 195.373 de teste.

Citit 1770 ori Ultima modificare Luni, 06 Septembrie 2021 03:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.