Capul afacerii cu înșelăciuni prin împrumuturi este liber

Capul afacerii cu înșelăciuni prin împrumuturi este liber
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Decizie greu de înțeles a Judecătoriei Galați, instanță în fața căreia a ajuns un infractor periculos, care ani de zile a condus o rețea prin care zeci de gălățeni, persoane fizice și firme, au fost  escrocați de aproape jumătate de milion de lei. Individul, un bucureștean de 32 de ani, a fost cel de-al 17-lea și ultimul membru al rețelei, reținut de polițiștii din Galați, la capătul a mai bine de doi ani de anchetă. Acesta este vizat de un potop de acuzații, fiindu-i puse în seamă nu mai puțin de 19 înșelăciuni, o infracțiune de abuz de încredere, un uz de fals și un furt. Cu toate acestea, magistrații au decis că nu prezintă pericol social și l-au plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, individul alăturându-se celorlalți 16 complici, cercetați și ei în libertate. Reamintim că gruparea a acționat, potrivit polițiștilor, între anii 2018 și 2019, păcălind mai multe persoane fizice din Galați sau societăți de credit ori firme de închiriere a echipamentelor de sonorizare. Îi convingeau pe păgubiți fie să contracteze credite pentru ei, folosindu-se de identități false, fie împrumutau ori închiriau mașini sau echipamente pe care ulterior le vindeau și își însușeau banii. Prejudiciul estimat la acest moment este de circa 450.000 de lei.

Citit 1765 ori Ultima modificare Joi, 23 Septembrie 2021 01:34

1 comentariu

 • postat de Un tepuit….
  Joi, 23 Septembrie 2021 16:52
  72.83.146.***
  Bravo justitie, bravo inamovabililor, ma intreb daca vrio unul dintre voi era tepuit de aceste secaturi, mai erau liberi….
  Pestele de la cap se impute, pana nu vom avea o justitie ADEVARATA, HOTIA, TALHARIILE, MARILE DELAPIDARI, VOR FI LA ELE ACASA….dealtfel, prin ce a ce votam, asta se vrea….asa ne trebue
  0
  3
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.