Cât îl costă Primăria pe un gălăţean, şi cât pe un orădean

Cât îl costă Primăria pe un gălăţean, şi cât pe un orădean
Evaluaţi acest articol
(33 voturi)

„Pe un cetăţean din Oradea îl costă funcţionarea Primăriei 1.779 de lei, pe un cetăţean din Galaţi îl costă 2.010 lei. Aferent unui cetăţean din municipiul Oradea se investesc 4.000 de lei în dezvoltare, la Galaţi se investesc 968 de lei. Deci, în principiu, cam acestea sunt diferenţele între modelul economic practicat la Oradea şi la Galaţi”, a declarat, într-o conferinţă de presă, consilierul local PNL Valeriu Onose.

Dacă ne comparăm adesea cu Oradea sau Cluj, politicianul crede că ar trebui analizată şi construcţia bugetară a acestor municipalităţi şi a prezentat datele pe baza cărora a ajuns la aceste rezultate.

„Pentru anul 2021, secţiunea de funcţionare a municipalităţii Oradea presupune cheltuieli de 355 milioane de lei şi un buget de dezvoltare de 814 milioane de lei.

Galaţiul şi-a propus la începutul anului un buget de funcţionare de 408 milioane de lei şi, în urma a două rectificări, a ajuns la 562 milioane de lei. Iar bugetul de dezvoltare a fost propus la 233 milioane de lei şi, în urma rectificărilor, s-a ajuns la 270 milioane de lei. Practic, avem un raport inversat între dezvoltare şi funcţionare”, a explicat consilierul liberal, precizând că lucrurile ar trebui remediate. Şi că actualul buget al Galaţiului nu satisface exigenţele sale pentru a asigura în viitor dezvoltarea proiectelor de infrastructură. Tocmai de aceea speră ca pe viitor propunerile şi observaţiile liberalilor din Consiliul Local să fie luate în seamă.

Citit 3914 ori Ultima modificare Vineri, 01 Octombrie 2021 00:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.