Patru premii pentru gălăţeni la Festivalul Studenţesc de Teatru
Foto: Cornel Gingăraşu

Patru premii pentru gălăţeni la Festivalul Studenţesc de Teatru
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Casa de Cultură a Studenţilor Galaţi a organizat, cu finanţare de la Ministerul Tineretului şi Sporturilor, Festivalul Naţional Studenţesc de Teatru Contemporan ”ActFest”, ediţia a VIII-a, structurat pe două categorii: “Amatori” şi “Şcoli de teatru”. Juriul a fost alcătuit din scriitorul şi jurnalistul Victor Cilincă, actorul Vlad Vasiliu şi Angela Ribinciuc - jurnalist, scriitor, expert în comunicare la Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi.
Dacă premiile la secţiunea "Amatori" au fost câştigate de studenţii ploieşteni, toate distincţiile de la "Şcoli de teatru" au rămas la Galaţi.
Astfel, cea mai bună actriţă a fost desemnată Denisa Onisie, Facultatea de Arte din Galați, iar cel mai bun actor, colegul ei, Mihai Păun. Cel mai bun spectacol a fost considerat “Pasagerii” de Sam Bobrick, în regia profesorului Florin Toma, cu scenografia lui Daniel Divrician, de la Facultatea de Arte Galaţi, spectacol care a primit şi Premiul pentru originalitate. Tragicomedia americană a fost şi spectacolul de licenţă al tinerilor actori.
Partenerii Festivalului Actfest au fost Asociația pentru Instruire în Situaţii de Urgenţă - UVSAR, Universitatea "Dunărea de Jos", Liga Studenţilor din Galaţi şi Liga Studenţilor "Danubius", iar sponsori Vitanimix, Dionysos Coteşti, Avon şi Dirom V.

Citit 813 ori Ultima modificare Joi, 14 Octombrie 2021 18:19

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro