De ce a mers primarul Galațiului la Cotroceni? Pucheanu l-ar „betona” pe Iohannis

De ce a mers primarul Galațiului la Cotroceni? Pucheanu l-ar „betona” pe Iohannis
Ionuț Pucheanu, primul din stânga, i-a făcut planurile președintelui României
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

"O să-ți fac o ofertă pe care n-o vei refuza". Cunoașteți replica, e dintr-o serie cu băieți răi. Alții, nu la fel de malițioși, s-au întâlnit la începutul săptămânii în vizuina președintelui României. Ce a ieșit vedeți în text. 

Dâră de informații tari

Trebuie să admitem, nu în fiecare zi un primar al municipiului reședință de județ poate să ajungă la Palatul Cotroceni pentru a discuta face to face cu șeful statului. Ionuț Pucheanu, conducătorul administrației locale, a avut acest prilej la începutul săptămânii, el fiind inclus în echipa de negociere a PSD pentru identificarea unei soluții de guvernare. Acestea sunt clișee, doar n-o să credeți că întâiul gospodar al urbei și Marcel Ciolacu, numărul 1 în partidul social-democraților, au stat numai încruntați în acea jumătate de oră acordată din obligație de Klaus Iohannis. Sursele paginii de Pamflet a "Vieții libere" ne-au lăsat o dâră impresionantă de informații.

El a vorbit cel mai mult

Se pare că Pucheanu a vorbit cel mai mult din delegația pesedistă și că, la un moment dat, i-a aruncat o sugestie incredibilă sibianului de la Cotroceni: "Vă tot chinuiți pe aici cu grădina asta mare, cu oamenii angajați să stropească zilnic, că nu prea plouă... Nu vreți o soluție de la Galați, una parfum? Am oamenii mei, vi-i trimit și asfaltează tot Cotroceniul, veți putea să ieșiți în papuci până la poartă. Și dumneavoastră, dar și doamna Carmen, transmiteți-i salutările mele! Dacă doriți, punem și niște bile pe margine, dar asta numai după ce veți analiza oferta mea", i-ar fi transmis edilul gălățean șefului statului.

L-a plăcut Klaus?

Se pare că, din acest motiv, PSD-ul nici n-a mai apucat să facă o propunere de prim-ministru, timpul alocat fiind consumat de Ionuț Pucheanu, care a și venit special cu pantofii plini de noroi la Cotroceni. "Vedeți, numai cât am făcut câțiva pași pe aici, pe la dumneavoastră, și m-am murdărit. Păi, o să primiți vizite, o să revină doamna Ursula de la UE, poate domnul Biden din America. Ce rost are să riscați cu atâta verdeață? Betonăm, punem dale, mai puteți face și o parcare într-un colț, să mai scoateți niște bani, și ieșiți mult pe plus", a adăugat dunăreanul, spre surprinderea superiorului său de partid, Ciolacu. Iohannis a zâmbit și le-ar fi spus apropiaților că i-a plăcut în mod deosebit de primarul de pe Domnească.

John CotroCena

Pamflet în versuri

TĂCERE (despre analfabeţi)

Ce taci aşa, partidul meu iubit?

eşti prost? eşti prea deştept? sau eşti falit?

ai jabă? ai neghină? ai măgari?

ai rapăn? ai durbacă? ai pâslari?

Nu ai cuvinte? eşti analfabet?

ţi s-a suit aplombul pe afet?

ai trânji? sau ai limbrici la lingurică?

ai paie-n nas? ai pus de mămăligă?

Umblai cu limba scoasă din viteză,

mâncai femur şi ouă de cinteză,

nu mai era-n popor nimeni ca tine:

dur, lacom, şmecher, cinic, mult şi bine!

Şi-acuma stai ca o găină-n lemne,

eşti plin de cicatrice şi de semne,

eşti rupt la scarpi, la fund, eşti rupt la gură

şi te holbezi ca broasca la sudură!

Galațiul în imagini

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

Alte sugestii făcute de Pucheanu președintelui

Pârtie de schi la Gârboavele?

* Primarul Galațiului l-a întrebat pe Iohannis dacă mai ține audiențe la Palatul Cotroceni, sugerându-i să nu-și piardă vremea cu tot felul de sesizări, cum se întâmplă cu "un ziar" din orașul condus de el. Klaus i-a spus că nu e treaba locatarului de la Cotroceni să aibă întâlniri cu oamenii simpli, moment în care al nostru a glumit, în hohotele celor prezenți, inclusiv ale ofițerilor SPP: "Atunci, pe domnul Ciolacu de ce l-ați primit?"

* Ca să ne viziteze mai des, Pucheanu i-a promis lui Iohannis o pârtie de schi la Pădurea Gârboavele: "Acolo, dom' președinte, se poate face și un frumos teren de golf. De fapt, așa și facem, iarna va fi schi, iar vara tenis. Haideți, o să vă placă!"

* Discuția, neașteptat de amicală, putea să degenereze când Klaus, în încercarea de a fi simpatic, l-a întrebat pe Ionuț ce mai face tanti Elvira. "E Elvira, cu v sau cu w? Că nu mai știu", a șuguit el, iar edilul-șef a parat, ușor iritat: "Elvira e de la Brăila, nu vă supărați. Confundați Brăila cu Galațiul, cum sunt încurcate Budapesta cu Bucureștiul." Un consilier al președintelui i-a șoptit atunci că Pucheanu e primar al celuilalt municipiu din sud-estul României.

Președinte pentru dinte

Șoc: Moro se retrage înainte de a intra!

Cătălin Moroșanu, cunoscutul luptător de kick-boxing intrat în Consiliul Județului Galați, a declarat într-o emisiune că se va retrage din politică. După două mandate de consilier la Iași și unul la Galați, cel supranumit Moartea din Carpați a luat decizia de a spune adio mediului în care ciolanul nu se lovește, ci se ingurgitează. "Mai am trei ani în consiliul de la Galați, apoi mă retrag", a spus Cătălin. Ce afirmație! Pentru a pleca de undeva, mai întâi trebuie să intri. Moro a reușit în primul an de mandat să participe la emisiunea "Survivor" de la Kanal D, activitate care nu s-a aflat pe ordinea de zi a forului condus de Fotea.

Marțea din Carpați

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 3160 ori Ultima modificare Luni, 26 Decembrie 2022 09:49

Mai multe din această categorie: