„România! Te pup”

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Festivalul bucuriei”, în Italia: Episcopia Ortodoxă Română a Italiei împreună cu asociaţia Nepsis Italia organizează, la Roma, în zilele de 5 şi 6 iunie, „Festivalul bucuriei”, ediţia a II-a, care se va desfăşura la sediul episcopiei.

* Cupa STAR, în Ontario: Romanian Christian Fellowship îi invită pe românii din regiunea Kitchener- Waterloo, pe 19 iunie, la cea de-a patra ediţie a Cupei STAR, un eveniment sportiv, dar şi caritabil. Între competiţii: volei, laptenis, tenis de masă, şah şi table.

* România susţine Italia în „Cazul Crucifix”: Pentru prima dată în istoria Curţii Europene a Drepturilor Omului, zece state membre, printre care şi România, s-au declarat „amicus curiae”, adică terta parte, în faţa sentinţei dată împotriva statului italian care interzice expunerea crucifixului în sălile de şcoală şi care va fi studiată de Marea Cameră a acestui Tribunal pe 30 iunie.

Armenia, Bulgaria, Cipru, Grecia, Lituania, Malta, Monaco, San Marino, România şi Federaţia Rusă intenţionează să intervină în sprijinul statului italian, care face totul pentru a fi anulată sentinţa din luna noiembrie 2009 ce interzice crucifixele în şcolile publice.

«Cazul Crucifixului» este unic şi nu are precedent. S-a pornit de la cazul copilului doamnei Lautsi (cea care a prezentat recursul) şi s-a susţinut că prezenţa crucifixului în sălile de şcoala este „contrară dreptului părinţilor de a-i educa pe copii în linie cu propriile convingeri şi cu dreptul copiilor la libertatea de religie”.

* Corpul unui copil român, la morga din Málaga: De mai bine de o săptămână, corpul neînsufleţit al unui copil român de 11 ani zace la morga din Malaga din cauză că familia nu a reuşit încă să strângă suma necesară pentru repatriere, 5.000 de euro.

O rudă a copilului şi un poliţist local din Motril se străduiesc să adune banii. Andrei, copilul decedat pe 23 mai la Spitalul Carlos Haya din Málaga, venise din localitatea Lespezi din judeţul Iaşi, în urmă cu doi ani, pentru a se trata de boala Hodking.

* Alexandra Nechita, pe culmile gloriei: Aflată în California, SUA, Alexandra Nechita  este artistul contemporan de origine română cel mai apreciat în toată lumea, fiind şi cel mai bine vândut. Cine vrea să ştie mai multe despre „Micuţa Picasso” îi poate vizita website-

http://www.alexandranechita.com, unde pe lângă faptul că sunt prezentate cele mai recente lucrări, poate fi accesat şi blogul său, care este cel mai bun mod prin care Alexandra încearcă să ţină legătura cu lumea.

* Bienala de Teatru din Germania: Spectacolul de teatru „România! Te pup” participă în această lună la Bienala de Teatru „New Plays from Europe” , eveniment care se va desfăşura la Wiesbaden (Germania), între 17 şi 27 iunie.

Bienala  este unul dintre cele mai importante evenimente dedicate teatrului tânăr. Spectacolul „România! Te pup” este regizat de David Schwartz şi produs de Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi.

Citit 1723 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.