Doru Dinu Glăvan, președintele UZPR, s-a mutat la ceruri

Doru Dinu Glăvan, președintele UZPR, s-a mutat la ceruri
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Doru Dinu Glăvan (7 iunie 1946 - 31 octombrie 2021), președintele Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR), s-a mutata la ceruri, duminică, 31 octombrie 2021, la Reșița, orașul său natal.

A publicat primele texte la doar 14 ani, iar la vârsta majoratului a ajuns colaborator în presa locală și regională. În 1965, la 19 ani, a dobândit calitatea de corespondent al ziarului "Sportul popular", pentru ca apoi să fie angajat cronicar sportiv al postului național Radio-România, continuând să publice și în presa scrisă. Era un fin observator al vieții cotidiene. A comentat de la Jocurile Balcanice, Campionatele și Cupele Mondiale de atletism, natație și gimnastică, Jocurile Olimpice de iarnă de la Sarajevo. A transmis pentru ascultătorii Radio România, cu mult profesionalism, din toate colțurile lumii: Europa, Asia și Australia.

În 1995, a înființat stația locală Radio-Reșița, care a fost recunoscută, un an mai târziu, ca post public local al Societății Române de Radioteleviziune. Era foarte mândru de acest proiect, pe care-l numea "copilul" său de suflet.

Vocea lui Doru Dinu Glăvan era recunoscută în toată România, iar calitățile sale profesionale au făcut casă bună cu cele de bun organizator și de bun administrator, ceea ce l-a recomandat, în vara lui 2012, la funcția de președinte al UZPR. În această misiune, a reușit să-i unească pe ziariștii români nu numai dintre hotarele țării, ci şi din Diaspora. Fie ca proiectele sale inițiate la nivelul UZPR să fie susținute și continuate.

Odihnă veșnică!

Filiala Galați a UZPR

Citit 1828 ori Ultima modificare Marți, 13 Decembrie 2022 00:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.