Sub o sută de noi infectări și bolnavi vindecați de COVID-19

Sub o sută de noi infectări și bolnavi vindecați de COVID-19
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Sub o sută de noi infectări au fost raportate în decurs de 48 de ore la Galați. Patru bolnavi în stare gravă au fost declarați oficial că au murit din cauza COVID-19, în timp ce peste 90 au trecut cu bine prin boală, fiind declarați vindecați.

 

Un gălățean din opt testați a avut rezultat care a confirmat existența infectării cu noul coronavirus. Potrivit datelor centralizate de Prefectura Galaţi privind evoluţia cazurilor de infectare cu COVID-19, dintre cei 811 de pacienţi testaţi într-un interval de 48 de ore, 94 au fost declaraţi purtători ai noului coronavirus. Totalul gălățenilor declarați infectaţi de la debutul pandemiei ajunge astfel la 43.496. Distinct de cazurile nou confirmate, sâmbătă și duminică au fost raportate 17 cazuri pozitive la a doua testare a pacienților aflați sub tratament.

Din nefericire, ultimele 48 de ore supuse raportării au mai adus patru decese în rândul pacienților în stare gravă. Toate cazurile au fost declarate sâmbătă, 27 noiembrie, numărul total al acestora ajungând la 1.610.

”Este vorba despre trei pacienți, un bărbat de 38 de ani și două femei de 77 și 91 de ani, confirmați cu SARS-CoV-2. Cei trei pacienți nu erau vaccinați împotriva COVID-19. A fost raportat și decesul unui bărbat de 62 de ani, din Brăila, care era internat într-o unitate medicală din Galați”,  au precizat reprezentanții Prefecturii Galați.  

Tot în cursul weekendului, 92 de pacienţi au primit vestea bună a unor teste negative, care i-au făcut automat vindecaţi şi le-au permis externarea din spitale. În total, 41.312 dintre persoanele depistate pozitiv şi internate în unităţile spitaliceşti din judeţ au fost declarate vindecate. Duminică, 28 noiembrie, conform datelor furnizate de Prefectura Galaţi, se aflau în carantină la domiciliu 702 persoane,  iar alte 167, în izolare instituţionalizată. În carantină instituționalizată nu se afla nicio persoană. În izolare la domiciliu se regăseau 407 gălățeni. De la începutul pandemiei, în Galaţi au fost efectuate 281.748 de teste.

Citit 1023 ori Ultima modificare Luni, 29 Noiembrie 2021 00:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.