Salt mortal din ambulanţă

Salt mortal din ambulanţă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Un bărbat de 51 de ani din Bereşti-Meria a sărit, luni după-amiază, din ambulanţa care îl aducea la spital, unde ar fi urmat să primească îngrijiri. S-a izbit violent de asfalt şi a murit după circa o oră şi jumătate. Echipajul n-a observat că bolnavul se aruncase *

Cum s-a putut întâmpla o astfel de tragedie? Se pare că bărbatul era foarte agitat atunci când a fost preluat de echipajul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi. Asistenta medicală s-a temut că va fi agresată de pacient, aşa că nu a călătorit lângă acesta, aşa cum cere protocolul, ci a ales să stea pe locurile din faţă, lângă şofer.

Cum a prins un moment prielnic, pacientul a deschis uşile maşinii şi a plonjat pe asfalt.

Echipajul n-a observat că bolnavul se aruncase

„Pacientul în vârstă de 51 de ani fusese preluat de echipajul nostru de la dispensarul din Bereşti-Meria. Era epileptic, suspect de TBC şi prezenta o intoxicaţie etanolică (se afla într-o stare avansată de ebrietate – n.r.). Pe raza localităţii Băneasa, a sărit din mers şi a căzut pe asfalt”.

„Problema este că echipajul nostru nu a observat, iar maşina şi-a continuat drumul.  Au fost însă martori la incident care au solicitat din nou ajutor, iar la faţa locului s-a deplasat o altă maşină de ambulanţă, care l-a transportat pe bărbat la spital”.

„Se pare că acesta intrase în comă imediat după căzătură, iar după circa o oră şi jumătate a decedat la spital”, a precizat directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi, dr. Mihai Polinschi.  

Asistenta, suspendată pe durata cercetărilor

„Evident, şoferul nu se putea afla decât la volan, dar asistenta ar fi trebuit să respecte procedurile şi să se afle în spate, cu bolnavul. Aceasta a fost suspendată, iar în cauză am declanşat o anchetă. Se vor lua măsurile necesare”, a precizat directorul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi, dr. Valentin Boldea.

„Desfăşurăm şi noi o anchetă, dar şi organele în drept ale statului vor ancheta, dat fiind faptul că vorbim despre un eveniment care s-a soldat cu moartea unui om”, a declarat dr. Polinschi.

„Putem spune însă că asistenta nu ne-a mai creat niciodată probleme, dimpotrivă: era un angajat muncitor care îşi făcea treaba cu dăruire”, a conchis directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi.

În cel mai rău caz, asistentei i se poate desface contractul de muncă.

Citit 1594 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.