Gardul din mijlocul drumului

Gardul din mijlocul drumului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Strada Arcaşilor, cea plină de vile care mai de care mai ochioase, este în plină construcţie. Nu se reface strada şi nici nu sunt lucrări ISPA în zonă. Un gălăţean îşi construieşte gardul în mijlocul străzii, după multe certuri cu vecinii, Primăria şi autorităţile. 

Constantin Dănilă, căci despre el este vorba, şi-a cumpărat în partea de nord a străzii Arcaşilor, aproape de Metro, un teren cu suprafaţa de 1.522 de metri pătraţi pentru a-şi construi casă. Când a ajuns la faţa locului a constatat că terenul este mai mic decât era prevăzut în acte.

Constantin Dănilă cumpărase terenul de la o persoană care, având un lot destul de mare, mai vânduse şi altora parcele de pământ. Când toate parcelele au fost vândute, a apărut şi prima neînţelegere legată de drumul lateral de servitute.

Bărbatul a apelat la instanţă, sperând că îşi va găsi dreptatea. A început să se judece cu fostul proprietar, pe motiv că l-a indus în eroare, indicând în mod greşit graniţele terenului.

Din cauza vânzătorului, susţine păgubitul, vecinii lui Dănilă şi-au mărit puţin câte puţin curţile, bărbatul rămânând fără 171 mp de teren. A început procesul, au apărut şi primele expertize…

Deciziile luate de judecători şi expertizele tehnice se cam bat cap în cap şi nici vorbă de descâlcirea situaţiei.

Când a văzut că nu îşi găseşte dreptatea nicăieri, bărbatul a decis să

şi-o facă singur. Iniţial a luat o pensulă şi a marcat o bucată de teren, chiar din drumul comunal. După o perioadă în care drumul a stat doar marcat, Constantin Dănilă s-a apucat de construit.

Şi-a cumpărat cele necesare şi acum are propriul gard, chiar în drum. Vecinii, cum era de aşteptat, nu au fost de acord cu ideile bărbatului, dar nu au avut ce face. Acum, stau şi se uită neputincioşi la gardul apărut, ca din senin, în mijlocul drumului.

Nu ştim, până la urmă, cine are dreptate sau nu. Ceea ce ştim, însă, este faptul că din 1999, de când a cumpărat terenul, şi până în prezent, după 11 ani, nimeni nu a reuşit să desluşească situaţia creată în urma tranzacţiei.

Până la clarificarea problemei, toţi cei care locuiesc pe strada Arcaşilor, unul dintre cartierele rezidenţiale ale Galaţiului, sunt nevoiţi să ocolească o porţiune din drum, ca să ajungă acasă.

Citit 1940 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.