Garajele, luate la puricat

Garajele, luate la puricat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţenii care şi-au construit chioşcuri, garaje sau balcoane fără a avea autorizaţie şi actele necesare nu mai pot intra în legalitate. Anul trecut, aleşii locali au votat o hotărâre prin care cetăţenii puteau solicita intrarea în legalitate a construcţiei ridicate fără acte pe domeniul public doar până la 31 decembrie 2009.

Şi în prezent, consilierii din Comisia de Urbanism mai verifică dosarele depuse de gălăţenii care s-au conformat pentru a nu-şi periclita „investiţiile”, chiar dacă preţul pe care l-au plătit a fost cam piperat: amenda, documentaţia de intrare în legalitate şi mult timp pierdut.

Unii dintre solicitanţi au primit aviz negativ din partea Comisiei de Urbanism. „Tot ce înseamnă construcţie de pe domeniul public fără autorizaţie va fi demolată. Şi ieri s-au demolat chioşcuri”, a declarat preşedintele Comisiei de Urbanism a CL, Nicuşor Ciumacenco.

Arhitectul şef al municipiului a luat la verificat garaj cu garaj. Gălăţenii care au cerut reînnoirea contractului pentru garaje au fost obligaţi să aducă şi câte o poză a garajului la care să fie vizibilă plăcuţa de autorizare.

Inventarul a sos la iveală faptul că foarte multe garaje sunt folosite în cu totul alt scop decât acela de a parca maşina: atelier auto, tâmplărie PVC, aprozar sau depozite pentru magazine ori alte activităţi comerciale. Posesorii acestor garaje au fost deja notificaţi şi au început procedurile de desfiinţare.

Poate că Primăria ar trebui să arunce o privire şi către garajele împrejmuite, dotate cu câte o mică grădiniţă sau curte şi transformate în bucătărie/cămară/locuinţă de vară sau spaţiu de petrecere a timpului liber la un grătar cu familia şi prietenii.

Citit 2289 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.