Stâlpii Transurb, împodobiţi ilegal cu panouri electorale
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Stâlpii Transurb, împodobiţi ilegal cu panouri electorale
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Partidele au depus doar cereri pentru montarea panourilor şi bannere-lor electorale, dar nu au aşteptat şi semnarea contractelor cu Transurb


 

Transurb nu a semnat până acum vreun contract cu partide sau candidaţi independenţi pentru amplasarea pe stâlpii deţinuţi de societate a panourilor sau bannerelor electorale. Altfel spus, chipurile zâmbăreţe ale tuturor candidaţilor sunt amplasate ilegal şi ar trebui date jos. „Avem doar solicitări din partea celor mai multe partide, dar nu am putut încheia până acum niciun contract ferm pentru că Poliţia Municipală ne-a transmis la sfârşitul lunii martie o adresă prin care ne anunţa este interzisă amplasarea de bannere şi panouri publicitare în zona drumurilor publice”, spune directorul societăţii, Genica Totolici.

Stâlpii deja au fost "ornaţi"

În aceste condiţii, Transurb a trimis către toate partidele şi candidaţii independenţi răspunsuri prin care îi anunţă că nu le poate pune la dispoziţie stâlpii solicitaţi pentru că ar intra în contradicţie cu ce a cerut Poliţia Municipală. Prea târziu însă, pentru că stâlpii de pe arterele principale ale oraşului au fost umpluţi rapid în noaptea de 10 spre 11 mai cu mii de panouri şi sute de bannere. „Nu ştim încă ce să facem, ori să le dăm pe toate jos, ori să cerem lămuriri de la Poliţie pentru a vedea dacă este normal ce au făcut. Noi oricum vom trimite o adresă şi către Primărie pentru a-i cere sprijinul în lămurirea situaţiei, stâlpii fiind în proprietatea Primăriei”, ne-a mai spus Genica Totolici. Dilema este cu adevărat mare pentru că banii strânşi de pe urma acestor panouri ar fi însemnat venituri importante la bugetul societăţii. Vorbim despre o chirie de trei euro pentru fiecare panou sau banner electoral. Contactaţi telefonic, reprezentanţii Primăriei spun că n-au niciun rol în piesă, stâlpii fiind concesionaţi către Transurb. „Este problema celor de la Transurb, nouă nu ni s-a cerut niciodată acordul pentru panouri electorale. Nici măcar când era vorba despre panouri publicitare!”, spune purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Nicoleta Manole. Aşadar, absolut toţi cei care şi-au pus panouri pe stâlpii Transurb-ului sunt doar cu un picior în legalitate, dar nici acolo terenul nu este foarte sigur pentru că Poliţia s-ar putea să facă scandal în legătură cu modul în care au fost amplasate.

Situaţia de mai sus completează povestea panourilor electorale şi publicitare amplasate ilegal pe spaţiul verde, în cazul cărora Poliţia Locală şi Primăria nu au reacţionat deocamdată.

Citit 2351 ori Ultima modificare Marți, 15 Mai 2012 19:13

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.