71 de permise de conducere mai puţin

71 de permise de conducere mai puţin
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nici săptămâna trecută gălăţenii nu au fost şoferi-model. Din contră, le-a plăcut să dea palpitaţii Poliţiei Rutiere deşi, în final, unii dintre ei au rămas cu buza umflată.

Vitezomanii iau faţa

600 de şoferi din Galaţi au fost amendaţi cu un total de 4.400 de lei, declară subinspectorul Iulian Matei, Poliţia Rutieră Galaţi. Din cele 48 de permise luate conducătorilor auto din Galaţi, opt acte au „fugit” din cauza vitezei, opt din cauza neacordării de prioritate pietonilor, şase pentru prioritate vehicule, cinci pentru alcool, alte cinci pentru depăşiri şi două pentru trecere pe roşu la semafor.

Să visăm. Ca pietonii

Vitezomanii s-au potcovit cu 230 de sancţiuni pentru depăşirea vitezei regulamentare pe un anumit segment de drum, dar nici 53 de pietoni care traversau după cum le tuna nu au fost iertaţi de către agenţi.

Au mai luat amenzi 40 de mopedişti, 103 de şoferi care nu purtau centura, 23 care vorbeau la mobile, şapte fără ITP, unul fără RCA şi 24 de taximetrişti.

„Greşiţii” şoselelor

Astfel, în judeţul nostru (excluzând Galaţi-oraşul) agenţii rutieri au dat 758 de sancţiuni, în valoare totală de 52.000 de lei şi au ridicat 23 de permise de conducere, confirmă subinspectorul Matei de la Poliţia Rutieră. Alţi 31 de şoferi nu mai au certificate de înmatriculare (din cauza defecţiunilor tehnice găsite la maşini).

În ceea ce priveşte motivele pentru care unii dintre noi circulă acum cu „dovadă”, iată-le: şapte depăşiri neregulamentare, şase viteze care înspăimântă Codul Rutier, trei cazuri de neacordare de prioritate pietonilor şi alte trei pentru care au fost ignorate alte maşini, două consumuri de alcool şi două treceri pe culoarea roşie a semaforului.

ITP-ul dumneavoastră?

Au fost date 214 sancţiuni pentru viteză, poliţiştii rutieri amendând şi 27 de pietoni relativ căscaţi. Sunt buni de plată şi 68 de mopedişti, 95 de şoferi care nu purtau centurile de siguranţă, 13 conducători auto care vorbeau la mobile în timpul condusului.

Cinci şoferi circulau cu maşini care nu aveau ITP, nouă economisiseră banii de RCA, iar zece taxiuri au făcut ce-au făcut şi au fost şi ele amendate.

Citit 812 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.