Fundaţia Olandeză pentru Nai

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Muncitorul erou: Fănică Arefi, muncitor român rezident la Torino, va primi, la propunerea Consiliului local din Torino, medalia pentru merit cetăţenesc şi un atestat pentru merite deosebite. Medalia îi va fi acordata deoarece în 24 martie, în timp ce lucra pe un şantier din oraş, Arefi a reuşit să salveze un coleg de muncă, Gheorghiţă Sandu, care fusese acoperit de pământ în urma prăbuşirii unui perete. Din nefericire nu a mai putut face nimic pentru celălalt coleg de muncă, Vincenzo Romano, mort în timp ce se străduia să îl scoată de sub dărâmături. 

* Atelier de teatru pentru copii: Ambasada României la Cairo va găzdui astăzi, între orele 18.30 - 20.00, un atelier de teatru adresat copiilor români din Egipt cu vârste cuprinse între 3 şi 7 ani, coordonat de Corina Chiran, autoare a cinci cărţi pentru copii şi  regizoare de teatru pentru aceştia. Atelierul de lucru în limba română se doreşte a fi un curs de improvizaţie artistică şi iniţiere în actorie a copiilor.

* Muzică şi dansuri populare la Torino: În zilele de 18, 19 şi 20 iunie în Piaţa Borgo Dora din Torino va avea loc cea de-a doua ediţie a manifestării „Strani Ieri", eveniment multicultural organizat de asociaţiile din teritoriu, în acest an şi cu participare românească.

Sâmbătă, 19 iunie, ora 20:30, Asociaţiile Bucovina şi Dacia vor deschide programul zilei cu muzică şi dansuri populare româneşti. Pe toata durata manifestării vor fi expuse fotografii şi picturi ale unor artişti din lumea întreagă, precum şi obiecte de ceramică românească.

* Naiştii în Olanda: Interpreţii de nai Costel şi Mihai Puşcoiu vor susţine sâmbătă, 19 iunie, la Immanuel Church, din localitatea olandeza Delft,  ora 12:00, un recital, cu ocazia celei de-a 23-a ediţii a Zilei Naiului din Delft.

Interesul crescut pentru nai, atât în Olanda, cât şi în alte ţări ale lumii, şi succesul cărţii „Noua Metodă de Nai" a lui Costel Puşcoiu, l-au determinat pe acesta să ia hotărârea de a înfiinţa Fundaţia Olandeză pentru Nai, cu scopul de a promova naiul în rândul tinerilor şi tuturor iubitorilor de muzica, ca un instrument universal.

Prima ediţie a Zilei Naiului în Delft a avut loc în iunie 1988, în Aula Universităţii Tehnice din Delft. Ziua Naiului în Delft s-a transformat în cele peste 20 de ediţii  dintr-o manifestaţie muzicală locală într-un eveniment major, profesionist organizat. Prin Ziua Naiului în Delft şi toate celelalte activităţi organizate, Fundaţia Olandeză pentru Nai a reuşit, împreună cu numeroşi alţi muzicieni şi diverse instituţii, să ajute la promovarea, cunoaşterea şi dezvoltarea naiului în lume.

Citit 777 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.