S-a trezit după cinci săptămâni de comă

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Mărirea taxelor consulare: Mai multe asociaţii româneşti din Italia au trimis o scrisoare către cei mai importanţi oameni din stat, inclusiv preşedintele Traian Băsescu, prin care le solicită să se facă publice criteriile după care au fost mărite taxele serviciilor consulare.

* Legea Educaţiei Naţionale: Românul Cezar Lupu, aflat în Dusseldorf, Germania, face un apel către senatorii români referitor la noua Lege a Educaţiei Naţionale, care reglementează predarea Istoriei şi Geografiei României în limba maghiară.

Cezar Lupu a înfiinţat pe reţeaua de socializare Facebook şi un grup intitulat „România Solidară", la care au fost invitaţi să adere toţi românii cărora nu le este indiferentă problema.

* Apel umanitar la Montreal: Publicaţiile Accent Montreal şi de ZigZag Român-Canadian au lansat un apel umanitar pentru românul Titus Tulea, în vârstă de 40 de ani şi aflat de cinci ani în Canada, care se află într-o stare fizică precară, în urma unui incendiu izbucnit spontan pe 18 ianuarie 2010 în apartamentul său, căruia românul i-a căzut victimă.

El a fost internat cu arsuri de gradul II şi III pe aproximativ 50 la sută din suprafaţa corpului şi cu arsuri grave la plămâni, dar a reuşit ca printr-o minune să supravieţuiască, trezindu-se după cinci săptămâni de comă.

După un tratament intensiv şi numeroase operaţii la mâini, torace şi gât, acum (la spitalul de recuperare Villa Medica) el urmează un regim de reabilitare a simţului tactil şi de reînvăţare a mişcărilor braţelor şi mâinilor.

Chiar şi vorbirea i-a fost afectată, fumul fierbinte arzându-i laringele. În ciuda urmelor lăsate de arsuri, Titus surprinde prin optimismul şi dorinţa de a-şi continua viaţa în mod activ şi cu demnitate. Însă, datorită limitărilor produse de arsuri, el nu va putea lucra pentru un timp - înainte de incendiu Titus Tulea a profesat în contabilitate.

Deocamdată, până pe 19 iulie, el a locuit singur, într-un apartament mobilat, subvenţionat de o asociaţie pentru persoanele care au suferit arsuri severe. Dar începând cu 20 iulie va trebui să se descurce altfel, cu suma de ajutor social de 700$ pe lună. Toate lucrurile sale, de la cele mai mărunte la haine şi mobile, au fost distruse.

Titus este singur în Canada, nu este căsătorit şi nu are familie aici. Are însă câţiva prieteni şi o comunitate întreagă care să-l susţină pentru a-şi reconstrui viaţa. Persoana care coordonează aceste eforturi de întrajutorare este Claudia Mincă, telefon: 514-354-4798.

Citit 1018 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.