Circulaţie sugrumată pe DN25

Circulaţie sugrumată pe DN25
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Din cauza ploilor abundente din noaptea de miercuri spre joi, DN 25 care face legătura între Galaţi şi Tecuci, s-a surpat pe un sens de mers. Circulaţia a devenit astfel extrem de greoaie pe tronsonul de drum din apropierea benzilor transportoare, desfăşurându-se pe un singur sens.

La faţa locului s-au prezentat încă de la orele dimineţii poliţiştii de la Rutieră, care au izolat zona periculoasă şi au dirijat traficul. Iniţial s-a impus folosirea unei rute ocolitoare pentru maşinile cu tonaj mai mare de 7,5 tone, ulterior această măsură aplicându-se şi pentru cele de 3,5 tone.

Alternativa rutieră folosită pentru aceste maşini a fost pe DJ 251, prin localităţile Izvoarele – Slobozia Conachi – Pechea.

O ploaie şi-o cârtiţă

Pentru acoperirea urgentă a gropii care căpăta dimensiuni impresionante (un diametru de aproximativ 10 metri şi o adâncime de 2 metri) au intervenit muncitori cu utilaje de la Ecosal, alături de cei de la Yapi.

Potrivit directorului Ecosal, Ion Ionescu, groapa a apărut din cauza infiltrărilor de apă pe sub carosabil. Apele pluviale s-au adunat în zona respectivă.

„Cel mai probabil au pătruns printr-o galerie de cârtiţă şi au traversat pur şi simplu pe sub carosabil, ieşind pe versantul din partea opusă”, ne-a declarat Ionescu, care a completat spunând că nu se pot face estimări exacte în legătură cu durata lucrării de refacere.

Chiar şi aşa, muncitorii estimează că până vineri se va reuşi astuparea gropii şi va urma decopertarea sensului opus pentru refacerea completă a drumului.

Citit 1733 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.