Absolvent de Galaţi, specialist în Canada

Absolvent de Galaţi, specialist în Canada
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Inginerul Daniel Negrea a terminat Facultatea de Mecanică la Galaţi, iar acum lucrează la maşinile Honda, în Canada *

Poveştile de succes ale specialiştilor şcoliţi la Galaţi continuă să uimească. Sutele de ingineri plecaţi în străinătate pentru a face carieră dovedesc însă o dată că, dacă îţi pui în minte să reuşeşti îţi mai trebuie doar multă voinţă.

Este şi cazul inginerului Daniel Negrea, plecat în Canada în urmă cu zece ani, care lucrează acum într-o companie care furnizează echipamente importante pentru maşinile Honda.

A plecat de zece ani

Daniel Negrea a terminat secţia TCM a Facultăţii de Mecanică în 1995 şi, timp de cinci ani, a lucrat la Combinatul Siderurgic Galaţi. Aici a adunat o experienţă profesională importantă, care, alături de educaţia tehnică primită în şcoală, l-a ajutat să se integreze perfect în străinătate.

„Am plecat în anul 2000 în Canada, unde, după o perioadă de acomodare, am trimis CV-uri în mai multe locuri. M-am angajat mai întâi ca tehnolog, apoi am lucrat ca inginer. În prezent lucrez la compania F&P Inc. Manufacturing Canada, o companie care face partea frontală a şasiului, sistemul de frânare, acceleraţia şi suspensia pentru toate maşinile Honda. Muncesc aici de doi ani, sunt inginer de calitate.”

„E un segment pe care se pune mare accent, dar slujba mea nu se reduce doar la asta. Eu trebuie să vin şi cu idei pentru îmbunătăţirea sistemului de producţie”, ne-a spus inginerul gălăţean. Daniel Negrea a plecat în Canada împreună cu soţia, iar acum au şi o fetiţă de trei ani şi jumătate. De ce a plecat? Pentru o viaţă mai bună, pentru a se împlini profesional. „Am simţit că pot da mai mult, că pot reuşi profesional mai mult decât aici. Aceasta este explicaţia", ne-a mai spus interlocutorul nostru.

„Cunoştinţele din facultate m-au ajutat mult”

Adaptarea la rigorile muncii de peste Ocean nu a fost uşoară, însă calităţile sale profesionale, educaţia tehnică şi experienţa l-au ajutat să treacă uşor peste toate barierele.

„Vă spun sincer că foarte multă lume acolo ştie că există o şcoală foarte bună în România. Cerinţele lor ca inginer sunt foarte mari, însă baza pe care am căpătat-o la Galaţi, în Facultatea de Mecanică şi experienţa profesională m-au ajutat foarte mult. Cu CV-ul pe care îl aveam nu a fost o problemă să dovedesc că sunt o persoană de încredere pentru slujba de acolo. Cunoştinţele acumulate în facultate m-au ajutat enorm, m-au introdus în sistem. Am avut profesori deosebiţi aici la Galaţi, cărora trebuie să le mulţumesc”, a mai spus Daniel Negrea.

Gălăţeanul nostru nu are, deocamdată, gânduri de întoarcere. Cel puţin nu în această perioadă de criză. „Momentan, nu ne gândim să revenim în ţară. Probabil mai târziu, pentru că toată familia mea este aici. Pentru ei m-aş întoarce”, a mai spus inginerul plecat în Canada.

Explicaţie foto: Daniel Negrea a terminat şcoala la Galaţi, dar a plecat pe alte meleaguri pentru a se desăvârşi profesional

Citit 5654 ori Ultima modificare Joi, 27 Februarie 2014 10:18