Sute de ucraineni așteaptă în Galați sfârșitul războiului

Sute de ucraineni așteaptă în Galați sfârșitul războiului
Refugiații vin tot mai puțini și pleacă tot mai greu
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Luni, 28 martie, Poliția de Frontieră Galați a raportat puțin peste 600 de cetățeni ucraineni care tranzitaseră granița prin cele două puncte de pe raza județului, cel mai mare flux, de 353 de persoane, înregistrându-se prin vama Oancea, în timp ce pe la Galați au intrat 265 de persoane. Astfel, 618 este numărul total de refugiați care au ajuns în ultimele 24 de ore în judeţul nostru, din cauza bombardamentelor din Ucraina. Menţionăm că în Galaţi au mai ajuns pentru a fi cazați şi refugiaţi intraţi în ţară pe la Isaccea și Siret.

Oamenii sosiţi în ultimele 24 de ore nu au cerut azil, anunță autoritățile gălățene, motiv pentru care nu au ajuns în Centrul pentru Refugiați, unde luni erau libere 245 de locuri. Cei mai mulți ucraineni se află în spațiile de cazare puse la dispoziție de autorități pentru refugiații aflați în tranzit și în căutarea de soluții pentru a merge mai departe, în țară sau în Europa. Astfel, luni, 28 martie, la blocul M11 erau 75 de refugiați. La Baza "Siderurgistul", erau 19 refugiați, pe cele 150 de locuri libere, la Centrul social comunitar Șendreni erau ocupate 12 din cele 30 de locuri disponibile, la Căminele studențești erau ocupate 362 din cele 592 disponibile, iar la internatele și sălile de sport erau ocupate 91 de locuri din 412. La pensiuni și ONG-uri erau ocupate 106 locuri din 497. Tabăra mobilă de pe Stadionul "Dunărea", cu 402 locuri, era în continuare goală.

Depozitul de ajutoare, la Liceul Metalurgic

Reamintim faptul că la nivelul județului Galați a fost constituit un grup de lucru, cu program 24/24, care funcționează la nivelul Prefecturii. Toți cei care vor să ofere sprijin pentru cetățenii veniți din Ucraina (masă, cazare, alimente de bază, transport etc.) pot suna la numerele de telefon 0236.460.055 şi 0790.288.000 sau pot trimite un e-mail pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Ajutoarele venite din partea persoanelor fizice sau entităților publice ori private se centralizează în depozitul organizat la cantina Liceului Metalurgic, astfel că toți cei care vor să ducă bunuri ce le pot fi de folos refugiaților pot merge acolo, unde sunt așteptați de voluntari și de un reprezentant al ISU. ”Cei care vor să facă donații mai mari, de genul camioanelor cu produse, vor fi direcționați, tot prin intermediul centrului operațional, către depozitele Crucii Roșii, care au capacitatea de a depozita și repartiza mai apoi produsele acolo unde este necesar”, a precizat sg. maj. Teodora Diaconița, din cadrul ISU Galați.

Citit 1572 ori Ultima modificare Marți, 29 Martie 2022 17:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.