Oțelul aniversează 14 ani de la câștigarea campionatului

Oțelul aniversează 14 ani de la câștigarea campionatului
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Gruparea gălățeană organizează un eveniment semnificativ pentru istoria sa, alături de suporteri, cu doar o zi înainte de ultimul meci al sezonului actual.

Data de 15 mai va rămâne pentru totdeauna una cu însemnătate aparte pentru suflarea fotbalistică din Galați, pentru că reprezintă aniversarea câștigării titlului de campioni cucerit în 2011. Este una dintre marile performanțe ale sportului gălățean, cu atât mai mult cu cât este vorba despre unicul titlu de campioană obţinut de o echipă din regiunea Moldovei, plus că trofeul a fost câștigat total pe neașteptate. Oțelul de atunci nu se afla printre pretendentele la titlu, fiind o formație care se bătuse la evitarea retrogradării cu un sezon în urmă.

Revenind în zilele noastre, Clubul Oțelul organizează un eveniment festiv pentru aniversarea a 14 ani de la câștigarea campionatului. Celebrarea are loc pe terasa de la Shopping City şi poartă denumirea “Ready, Steady, GOOOOL”, 15 mai, Ziua Oțelului. Evenimentul de joi este programat să înceapă la ora 19:00, urmând a fi invitați mai mulți dintre membrii generației care a obținut performanța din 2011. De asemenea, este de așteptat să participe și alte glorii ale clubului, plus măcar o parte dintre componenții actuali ai lotului.

Campionii din 2011

Câțiva dintre componenții lotului de atunci sunt încă în activitate: Ionuț Neagu (Oțelul), Ioan Filip (FC Bihor), Liviu Antal (SCM Zalău) și Cornel Râpă (UTA).

Au rămas în plan local Cristi Sîrghi (director sportiv la Oțelul), Cristi Brăneț (antrenor secund la Sporting Liești și organizator de competiții la CSM Galați), Ciprian Milea (antrenor la o școală privată de juniori) și Silviu Ilie (participant la diverse competiții de amatori, fiind retras din activitate).

Au trecut în zona antrenoratului Gabi Paraschiv (principal la Flacăra Moreni), Marius Pena (secund la Concordia Chiajna), Cătălin Iorga (fost secund la Oțelul și Sepsi) și Adrian Sălăgeanu (la grupe de copii în Anglia), în timp ce, pe lângă Sîrghi, în roluri de conducere mai figurează Gabi Giurgiu (director sportiv la "U" Cluj) și Alejandro Viglianti (în Argentina natală).

Căpitanul Sergiu Costin practică minifotbalul, fiind o prezență constantă cu echipa Extratereștrii Bistrița la locurile fruntașe ale competițiilor naționale. Nigerianul John Ibeh a devenit agent de fotbaliști, iar fostul portar Branko Grahovac cocheta cu spectrul politic din țara sa natală, Bosnia şi Herţegovina, la un moment dat.

Din lotul campion au mai făcut parte: Laurențiu Buș, Samoel Cojoc, Csaba Borbely, Milan Perendija, Branislav Punosevac, Laurențiu Petean, Răzvan Ochiroșii, Constantin Mișelăricu, Gabriel Abraham şi Enes Sipovici.

Antrenorul celei mai mari performanțe din istorie a fost Dorinel Munteanu, despărțit recent de a doua perioadă a sa de succes de la Galați ca tehnician. Iar președintele de atunci a fost Marius Stan, retras din viața publică, după ce a fost și primar al Galațiului ulterior câștigării titlului.

Citit 663 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Mai 2025 23:06

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro