De la ajutor de zidar la sindicalist

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poveste unică – Experienţă singulară, cea a lui Gheorghe Rău, de 37 de ani, care, din zidar, a devenit mai întâi delegat sindical şi apoi sindicalist full-time în sindicatul Filca Cisl din Treviso, fiind primul român care este angajat în această funcţie la nivel profesional în provincie.

Zidar la Tasca din Ponzano, al cărei delegat sindical a fost, în Italia din 1995, căsătorit şi tatăl unei fetiţe, Gheorghe, zis Geani,  trăieşte la Ordezo, vorbeşte foarte bine italiana şi întelege perfect dialectul.

Maiorul român de la NATO Italia -  Marian Predoaica lucrează pentru Compartimentul de relaţii publice al Comandamentului de Reacţie Rapidă Italia (NATO Rapid Deployable Corps Italy) ca şef al structurii de operaţii media, pe scurt, se ocupă de interacţiunea cu mass media. Sunt patru astfel de comandamente ale NATO în lume, pe lângă cel în care maiorul Predoaica îşi derulează activitatea. Românul are 38 de ani, este căsătorit şi are o fetiţă.

Biblioteca Bălăceanu Stolnici - Cel mai important proiect al grupului “Marche-Romania”, din cadrul asociaţiei “Democrazia e liberta”, a fost inaugurarea, pe 19 iunie, a bibliotecii româneşti care poartă numele academicianului Constantin Bălăceanu Stolnici. Evenimentul a fost posibil datorită patronajului Consulatului Onorific Român la Ancona, desfăşurându-se în prezenţa a numeroşi oaspeţi din mediul cultural şi politic din România şi Italia, ziarişti, precum şi numeroşi români rezidenţi în regiunea Marche.

Artişti români la Viena - Pe scena Operei de Stat din Viena va fi prezentat astăzi, 29 iunie, spectacolul "Ebreea" de Jacques Halévy, cu doi români în distribuţie: soprana Teodora Gheorghiu şi basul Alexandru Moisiuc.

Românce la „Rencontres Internationales” - În perioada 29 iunie - 4 iulie 2010, se va desfăşura la Berlin o nouă ediţie a festivalului de film experimental şi artă contemporană "Rencontres Internationales".

Cu sprijinul Institutului Cultural Român (ICR) Berlin, la festival vor participa, din România, artista Aurelia Mihai şi Oana Tănase, reprezentantă a Muzeului Naţional de Artă Contemporană (MNAC).

În data de 30 iunie, va fi prezentat scurtmetrajul "Cinematograful roşu" al Aureliei Mihai, iar Oana Tănase va participa la dezbaterile organizate în cadrul festivalului.

Citit 931 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.